zaterdag 16 mei 2015

Scones met clotted cream

Vandaag weer een lekker zoet receptje, onmisbaar bij elke high tea: scones! Het lekkerst met jam en clotted cream. Tenminste... ík ben fan! Daarom heb ik verschillende recepten uitgeprobeerd, maar het recept van Pauline kwam als beste uit de bus. Dus eerlijk is eerlijk: alle eer is voor haar.
Benieuwd naar dit recept? Lees dan gauw mee!


Scones
20 stuks
460 gram bloem
20 gram bakpoeder
150 gram koude boter in blokjes
1 ei + 1 eidooier om te bestrijken
150 ml melk
75 gram suiker
een snufje zout

Clotted cream
125 ml slagroom
250 gram mascarpone

Kneed een deeg van het bloem, bakpoeder, suiker, boter en het zout. Ik deed dit met de hand, maar je kunt dit ook in de keukenmachine doen. Voeg het ei en de melk toe en kneed er een samenhangend deeg. Als je een beetje bloem aan je handen doet, voorkomt dit dat het deeg aan je handen blijft plakken. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast. Verpak het in huishoudfolie zodat het niet uitdroogt.


Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op je bakplaat. Maak 20 bolletjes van het deeg en druk deze iets plat. Bestrijk ze met de losgeklopte eidooier.
Bak de scones in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar. Voor de zelfgemaakte clotted cream klop je de slagroom half stijf. Spatel de mascarpone erdoor en klaar is je clotted cream!


Serveer de scones met de clotted cream en een lekkere jam.

Heb jij wel eens zelf scones gemaakt?

Geen opmerkingen: