dinsdag 26 mei 2015

Makkelijke maaltijd: Italiaanse tomatensoep

Gek op soep? Dan móet je deze Italiaanse tomatensoep zeker eens proberen. Ik hou ervan... Sowieso eten wij hier thuis veel soep. En dan vooral verse soepen, zoals deze tomatensoep. Makkelijk, gezond en snel klaar. Ideaal voor in het weekend met een stokbroodje erbij. Maar ook met blokjes aardappel en gehaktballetjes als volwaardige maaltijd. Dus inslaan die tomaten en *hop* de keuken in!

Italiaanse tomatensoep 
voor 8 tot 10 kommen
1 kg gemengde tomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
blikje tomatenblokjes
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 liter groentebouillon (van een blokje)
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven op 250 graden. Doe de tomaten in een ovenschaal, snijd de grote in kwarten en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Nu gaan ze voor 15 minuten de oven in. Door de tomaten te grillen, komt er een mooie zoete smaak vrij.

Snij ondertussen de uien in stukjes en fruit ze aan in een soeppan in een beetje olijfolie. Pers de teentjes knoflook uit en doe dit bij de uien. Voeg het blikje met tomatenblokjes toe en de Italiaanse kruiden. Laat de smaken goed in elkaar trekken. Als laatste voeg je de bouillon toe en de gegrilde tomaten. Laat het geheel ongeveer een kwartiertje pruttelen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Liefs Ellie


Geen opmerkingen: