donderdag 14 mei 2015

Pinspiratie: De leukste foodgifts

Ken je dat? Wéér een verjaardagscadeau bedenken voor die ene persoon die alles al heeft? Lastig! Een foodgift is altijd goed, toch? Maar het plankje met een flesje bier en een droge worst hebben we nu wel een keer gezien. Daarom heb ik de leukste én origineelste foodgifts voor je op een rijtje gezet, zodat je niet lang hoeft na te denken de volgende keer. Komen ze!

Candy Bar Cake
Typisch Amerikaans, deze Candy Bar Cake. Maar superleuk, toch? Vooral voor iemand die gek is op chocola en zoetigheid. 
Bron: Tip Junkie
Pot vol koekjes, brownies of brood
Je ziet ze steeds vaker voorbij komen: potten met ingrediënten waar je dan alleen nog maar een aantal verse ingrediënten bij hoeft te doen. Vervolgens bak je de lekkerste koekjes, de smakelijkste brownies of het heerlijkste brood. Overgevlogen vanuit Amerika veroverd het Nederland. 
Het goede nieuws: je kunt zo'n pot heel gemakkelijk zelf maken! Op de site van Marieke vind je allerlei tips en tricks.
Bron: Gewoon Marieke & Pinterest
Hot chocolate!
Ok, we gaan de zomer tegemoet. Dus warme chocolademelk is wel het laatste waar je aan denkt. Toch móest ik deze met jullie delen. Ik ben er namelijk dol op! Onthouden dus voor vrienden/familie die in het najaar en winter jarig zijn, deze hot chocolate in a jar!
Bron: Pinterest
Thema kit
Geeft eens een pakketje (kit) cadeau in een thema. Bijvoorbeeld deze Cupcake kit of Ice Cream kit. Fervent martini drinker? Deze Martini kit is ook zeker origineel! Ook om te toveren tot Cocktail kit: lekker zomers, met een boekje erbij en... Oké, ik draaf door... je snapt het wel!
Bron: Pinterest
30 Sucks!
Behaald je vriend(in) een bepaalde leeftijd waaraan je diegene nog even extra aan wilt herinneren? Dan is dit er één om te onthouden!
Bron: Pinterest
Drankcadeau
Als je weet wat iemand drinkt, is drank altijd een goed cadeau. Zo'n fles kun je natuurlijk 'gewoon' in een daarvoor bestemd cadeauzakje doen, maar het kan ook origineler! 
Bron: Pinterest
Home made stuff
Zelfgemaakte cadeautjes, welke je dan ook echt kan gebruiken, blijven het leukst. Kijk eens naar deze limoncello, olie en vanille!
Bron: Pinterest
Wereldcadeau
Last but not least in dit rijtje: het wereldcadeau. Heel wat anders dan voorgaande cadeau's, maar misschien wel de bijzonderste. Je koopt in dit geval namelijk een levensveranderend cadeau voor een gezin in één van de projectgebieden. Denk aan een waterfilter voor schoon drinkwater, een kip of een zadenpakket. Allemaal cadeau's voor €10,- of  minder, dus daar hoef je het niet voor te laten. De jarige krijgt een mooi certificaat. Wat mij betreft hét perfecte cadeau voor iemand die toch alles al heeft! Kijk voor meer info eens op de site van worldvision.
Bron: Worldvision

Op Pinterest zijn enorm veel leuke foodgifts te vinden. Voor elke gelegenheid, sekse en leeftijd. Op dit pinbord vind je alle bovenstaande cadeautjes (en nog veel meer!), zodat je heel gemakkelijk door kunt klikken naar de bron.

Wat is jouw favoriet?

Geen opmerkingen: