zondag 10 mei 2015

Moederdagcupcakes

Vandaag is het moederdag! Dé dag om je moeder eens extra te verwennen. Afgelopen week plaatste ik deze zelfmaaktips, heb jij je zelf gemaakte cadeautje al klaar? Ik heb dit jaar gekozen voor deze moederdagcupcakes. Het zijn vanille cupcakes met een vulling van aardbeienjam en een toef van aardbeienbotercreme. Want zoet doet altijd goed! Lees je mee?Vanille-aardbeien cupcakes 
12 stuks
125 gram boter
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
aardbeienjam
Extra: appelboor

Topping
250 gram roomboter
250 poedersuiker (gezeefd)
250 gram aardbeien, gepureerd

Mix de boter zacht en romig en voeg de suiker en vanillesuiker toe. Terwijl je dit doormixt, voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Daarna beetje bij beetje het zelfrijzende bakmeel. Als alles opgenomen is mix je nog even kort de melk erdoor. Nu ga je de bakpapiertjes vullen. Ik doe dit altijd met een (wegwerp) spuitzak. Vul de papiertjes 2/3 en zet de cupcakes voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven (175 graden). De cupcakes zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en als er niets aan blijft plakken. Als de cupcakes volledig afgekoeld zijn, kun je ze gaan vullen.
Hierboven zie je stap voor stap hoe ik ze gevuld heb. Met een appelboor maak je een uitholling. Maar pas op: niet te diep! Anders lekt de jam eruit als je het papiertje eraf haalt. Hou de bovenkant van de appelboor aan. Op die manier ga je nooit te ver en kun je er genoeg jam in doen. Met een theelepeltje vul je vervolgens de holtes. Makkelijk toch?

Als alle cupcakes gevuld zijn, maak je de topping. Dit doe je door de roomboter zacht en romig te mixen. Voeg al mixend beetje bij beetje de poedersuiker toe. Op een gegeven moment zie je dat de structuur steviger wordt, dit duurt een minuut of 5. Voeg als laatste de gepureerde aardbeien toe en mix nog even door. Ik heb de toeven gespoten met tip 1M van Wilton. Versier de cupcakes met een stukje aardbei en wat suikerhartjes. En dan is dit het resultaat:


Wat voor lekkers krijgt jouw moeder op moederdag?

Geen opmerkingen: