zondag 26 april 2015

Willem, gefeliciteerd!

Morgen vieren we massaal Koningsdag! En hoe kan dat nou beter dan met taart? Om helemaal in oranjesferen te blijven, heb ik gekozen voor deze carrotcake. Dé perfecte manier om onze koning te feliciteren. Benieuwd hoe ik deze gemaakt heb? Lees dan gauw verder!


Carrot cake met sinaasappel
2 sinaasappels
1 theelepel kaneel
140 ml zonnebloemolie
250 gram licht bruine basterdsuiker
2 eieren 
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
300 gram geraspte wortel

Frosting
75 gram poedersuiker
200 gram roomkaas
sap van 1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 150 graden. Rasp de sinaasappels en pers 1 sinaasappel uit. Dit sap gebruik je straks voor de frosting. Doe de rasp samen met de kaneel, zonnebloemolie, suiker en de eieren in een kom. Mix dit tot een luchtig beslag. Voeg beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder toe terwijl je blijft mixen. Als laatste doe je de geraspte wortel erbij en spatel je dit door het beslag. Giet je beslag in een ingevette taartvorm (20cm) en verdeel het egaal. Dan gaat je taart voor 1 uur de oven in. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de taart ongeveer een uur afkoelen.


De frosting maak je door de roomkaas eerst zacht te mixen. Vervolgens doe je de poedersuiker en het sap erbij en mix je het nog even door. Als de taart is volledig is afgekoeld, verdeel je de frosting erover. Ik heb de taart eerst nog doormidden gesneden en er ook wat frosting tussen gedaan. Dit is geen aanrader. Doordat de frosting vrij dun is, was de taart moeilijk te snijden (en dat is ook wel terug te zien op de foto...). Dus verdeel het geheel lekker bovenop de taart en versier eventueel met strooiseltjes en een vlaggetje. Ik zou zeggen: 'Willem, gefeliciteerd'!

Heb jij wel eens carrot cake gemaakt?

1 opmerking:

Celeste - A Cup of Medicine zei

Heb nog nooit een carrot cake gemaakt, maar moet zeggen dat het wel heel erg lekker klinkt!