zaterdag 18 april 2015

25 foodvragen tag

In het kader van 'zo leer je me wat beter kennen', heb ik deze vragenlijst ingevuld. De 25 foodvragen tag: bedacht door Pauline, een tag die momenteel van blog naar blog gaat. En ook ik doe mee! Een lijst met 25 vragen over mijn eetgewoonten. Nou lust ik op een paar dingen na alles en vind ik echt héél veel dingen lekker, dus ik moest nog best even nadenken over bepaalde vragen! Maar wil je weten wat mijn favoriete broodje is of mijn favoriete kookboek? En wat het raarste is wat ik ooit gegeten heb? 
Lees dan gauw verder...


1. Wat is je favoriete ontbijt?
Ik ontbijt het liefst met een kom (griekse) yoghurt met cruesli. Dat vult zo lekker en is ideale basis voor een dag werken. Ik heb het liefst de cruesli met rode vruchten. In het weekend pakken we vaak lekker uit. Broodjes in de oven, glaasje jus erbij, een eitje. Heerlijk!


2. Hoe drink je je koffie?
Uh, niet...! Ik drink helemaal geen koffie, ik ben een echte theeleut. Vooral met rooibosthee maak je me blij. Echt liters gaan erdoor in de week.

3. Wat zit er op je favoriete broodje?
Ik ben gek op brood. En dan vooral die hele donkere harde broodjes met pitten en zaden. Als broodbeleg ben ik gek op geitenkaas met walnoten en honing. Gerookte zalm met roomkaas en sla komt op goede 2de plaats.

4. Soep of salade?
Soep in de winter, salade in de zomer.

5. Wat is je favoriete kookboek?
I love Nigella! Ik heb dan ook verschillende kookboeken van haar waar ik regelmatig iets uit bak of kook. Mijn favoriete is toch wel Nigella's kerst. Boordevol feestelijke gerechten, die je het hele jaar kunt eten!


6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Ja doei, hier kan ik echt niet uit kiezen! Ik ben gek op zoetigheid! Maar ik zou het toastje met een lekker kaasje ook wel heel erg missen bij mijn glaasje wijn.

7. Welke keuken (land) is je favoriet?
Weer zo'n lastige vraag. Mexicaans doet het goed hier in huis. Een lekkere wrap of taco gaat er altijd wel in. Ook Italiaans doet het goed. Maar Japans is toch wel favoriet om z'n sushi en teriyaki.

8. Wat is favoriete foodfilm?
Chocolat. Idyllisch, romantisch en vol passie en koppigheid.


9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
1 lepel en een bak Ben & Jerry's ijs... Het liefst Cookie Dough!

10. Wie is je grootste inspiratiebron?
Zoals al eerder genoemd: Nigella.

11. Thuis koken of uit eten gaan?
Ik vind het allebei heel leuk. Maar ik kies toch voor zelf koken. Vooral is ik er echt de tijd voor heb vind ik heerlijk om een dag in de keuken te staan en 's avonds te zien hoe er van genoten word.

12. High end of Low profile?
Dat ligt aan echt het moment en met wie ik ben. Ik kan ontzettend genieten van een luxe 4-gangen diner met een lekker bijpassend wijntje erbij. Maar ik ben ook gek op spareribs met friet en een colaatje.

13. Wat is je lievelingsrestaurant?
Elke keer als John en ik een dagje of weekendje weggaan, zoeken we wel een Japanner op om heerlijk sushi te eten. Sakura in Apeldoorn is wel 1 van onze favoriete.

14. Boodschappen doe ik bij...
 Voornamelijk Lidl. De dingen die ik daar niet kan vinden haal ik bij Jumbo.

15. Het lekkerste wat is ooit gegeten heb is...
Een Portugees vispotje in een heel klein restaurantje gevestigd in een zijstraat in Lissabon. Misschien lag het ook aan de ambiance en aan de liefde waar het mee bereid was, maar het was heerlijk. We wilden de drukte vermijden en liepen zomaar een straatje in. Daar zagen we een mini-restaurantje, er stonden ongeveer 10 tafeltjes. Moeder stond zelf in de (open) keuken en vader was ontzettend blij en dankbaar om ons te zien. We hebben de kaart niet eens open gehad. 'Maak maar waar jullie gespecialiseerd in zijn', was ons antwoord op de vraag of we een keuze hadden gemaakt. Met een dikke fooi was vader de koning te rijk, die man had de dag van z'n leven. En wij liepen ontzettend tevreden, met een rond gegeten buik en slechts 20 euro lichter de deur uit. Het was echt een topmaaltijd!

16. Wat is je favo cocktail?
Mojito! Afgelopen zomer hebben we een rondreis gemaakt door Cuba en als ze ergens weten hoe je een mojito moet maken... Dus daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.


17. Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Die koffie mag je wel houden maar een dinertje van Heston zie ik best zitten!

18. Wat mag er niet ontbreken in jouw keuken?
Mijn oven is mij heilig. En verse kruiden.

19. Mijn favo snack is...
Nog een guilty pleasure: chocola. Puur, melk met hazelnoten, wit, het maakt me niet uit, ik lust alles! En 's avonds een handje macademia noten en dus dat toastje met een lekker kaasje.

20. Wat zit er op jouw pizza?
Parmaham en rucola, heerlijk! Maar ik kies ook vaak voor de Pollo, met stukjes kipfilet.

21. Wat lust je echt niet?
Ik lust echt heel veel, maar witlof krijg ik er niet in. En met orgaanvlees maak je me ook niet blij.

22. Mijn favoriete foodblog is..

23. Het gekste dat ik ook gegeten heb is...
Tja, wat vind je gek? Tijdens onze vakantie in Zuid-Afrika hebben we allerlei soorten biltong uitgeprobeerd. Dit zijn gedroogde reepjes vlees. Zo hebben we onder andere buffel gegeten, struisvogel en koedoe. 


24. Wat staat er op je food bucket list?
Zoveel! Een culi workshop volgen bijvoorbeeld op het gebied van patisserie of een kookworkshop bij de Librije. Al zo vaak gezegd maar nog nooit (!) gedaan: een picknick met z'n 2. Een afternoon tea in London. Dim sum leren maken. Ik zou wel graag een keer zo'n 5-laagse bruidstaart willen maken, met roosjes van marsepein. Een (food)fotografiecursus (staat gepland!). De perfecte macarons maken. Heel veel landen rondreizen en per land z'n specialiteit uitproberen. En zo kan ik nog wel even doorgaan...

25. Ik kan niet leven zonder...
Lekker eten in combinatie met vrienden, familie en gezelligheid.

Zo, nou weet je al een heleboel meer over mij. Nog meer weten? Stel gerust je vraag in de comments. Zelf deze tag invullen? Voel je vrij om hem over te nemen!


Geen opmerkingen: