vrijdag 10 april 2015

Jamie's waldorfsalade

Op vrijdag is het bij ons 'ieder-voor-zich'-dag. Dat betekent dat wij allebei zelf zorgen voor ons avondeten. Meestal eet mijn wederhelft een patatje op het werk en blijft dan nog even gezellig naborrelen met collega's. Ik kies vaak voor wat makkelijks, bijvoorbeeld een salade. Vaak aangevuld met een gepofte aardappel of een stokbroodje. Vooral in de lente en zomer eten wij heel veel salades, met deze als favoriet: Jamie's waldorfsalade. 
Kijk je mee?


Jamie's waldorfsalade
1 zakje veldsla
handje vol blauwe druiven
3 middelgrote stengels bleekselderij
100 gram walnoten
bosje bladpeterselie
1 rode appel (bijv. pink lady)
150 gram blauwe kaas


Doe de veldsla in een grote kom of op een schaal.Snijd de druiven doormidden. Voeg ze bij de sla. Schil met een dunschiller voorzichtig het buitenste vezelige laagje van de bleekselderij. Hierdoor word deze wat verfijnder. Snijd de stengels schuin in plakjes en doe ze bij de sla en druiven. Hak de walnoten in grove stukken. Rooster ze in een droge koekenpan. Laat ze niet te veel kleuren, je warmt ze alleen maar op. Zet na ongeveer 10 minuten de pan van de warmtebron en laat afkoelen. Hak de blaadjes van de peterselie fijn, snijd de appel in reepjes en de blauwe kaas in kleine blokjes. Strooi alles over de sla en voeg de walnoten toe. Mix nu alles door elkaar. 
Het enige wat nu nog mist is de dressing...

Dressing
1 theelepel dijon mosterd
2 eetlepels witte wijn azijn
flinke scheut olijfolie
fijngesneden steeltjes van de peterselie
1 eetlepel yoghurt
zout en peper


Vaak maak ik mijn dressing in een potje, echt ideaal! Doe alle ingrediƫnten in een potje, doe het dekseltje erop en schud. Proef en breng in balans door er meer yoghurt, zout en/of peper aan toe te voegen. Klaar!

Sprenkel wat van de dressing over de salade. Niet te veel, je houdt redelijk wat over. Goed excuus om deze heerlijke salade nog een keer te maken!


Wat is jouw favoriete salade?

Geen opmerkingen: