vrijdag 24 april 2015

Places to be this summer!

Het food festival seizoen is geopend! Culy trapte af met het Culy Food Festival op 4 en 5 april en is de eerste in een reeks van lekkere, leuke en gezellige foodfestivals. Een sfeerimpressie daarvan vind je hier. Geinspireerd? Dan wil je vast weten waar jij móet zijn deze zomer! Ik neem je mee in the places to be. Lees je mee?


Festival 'Trek'
Na het grote succes in Utrecht en Den Haag vorig jaar, vindt ook dit jaar weer het gratis Food Truck Festival 'Trek' plaats. Dit keer in maar liefst 7 grote steden. De stadsparken van Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, 's-Hertogenbosch en Den Haag worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant. Je vindt hier tientallen mobiele keukentjes met het lekkerste eten. Maar ook de leukste live muziek, allerlei theater en nog veel meer vermaak en belevenissen zijn te vinden op dit festival. Wil je meer info? Kijk dan vooral even naar sfeerimpressies van vorig jaar. Mij ga je absoluut terugvinden in Enschede! 


Neighbour Food Market
Elke 3de zondag van de maand vindt de Neighbour Food Market plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. De exacte locatie op het terrein verschilt per maand. Daarnaast popt deze market op in andere stadsdelen van Amsterdam en in andere steden. Wil je weten waar precies? Hou dan vooral de site in de gaten! De Neighbour Food Market is dé plek voor iedereen die van goed, ambachtelijk en  lekker eten houdt. Het is een platform voor de plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, kaasmakers en ga zo maar door. Neem je eigen bord en bestek mee; omdat lekker en goed eten meer is dan alleen consumeren. En wat mij betreft echt een voorbeeld: ze vragen geen entree, maar vragen je om een pak pasta, rijst of iets in blik mee te nemen voor de voedselbank. Ze verzamelen alles in de foodybag en zorgen dat het goed terecht komt.


Lepeltje Lepeltje
Wederom zo'n fijn gratis festival, te vinden op 5 locaties door het hele land. Ook hier draait alles om lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Je vindt er mobiele keukens uit het hele land inclusief een aantal lokale smaakmakers. Ook voor kinderen en cultuurliefhebbers is er genoeg te doen. Meer info vindt je hier!


Taste of Amsterdam
De beste Nederlandse en internationale chef-koks die live voor je koken. De fine fleur van de Amsterdamse horeca is aanwezig met de meest verrassende 'signature dishes'. Aanstekelijke muziek van de beste DJ's. Kortom: dé ingrediënten voor een hele fijne dag! De Taste vindt dit jaar plaats van 4 t/m 7 juni in het Amstelpark in Amsterdam. Tickets kosten 12 euro per stuk, inclusief deelname aan de theaters en kookschool! Ik ben echt zwaar onder de indruk van het programma... Een wijnworkshop onder leiding van sommelier Edwin Raben, het AEG Taste Theater wordt gepresenteerd door de bekende chefs Alain Caron en Ramon Beuk en niet te vergeten de Academy for Masterchefs. Hier is het tijd om zelf de keuken in te duiken en onder leiding van jouw favoriete Masterchef 2014 en 2015 kandidaten een heerlijk gerecht klaar maken vanuit de Masterchef Mysterybox. Uniek toch dit?


Naar welk foodfestival ga jij deze zomer?Geen opmerkingen: