zondag 5 april 2015

Culy Food Festival

Gewapend met m'n camera, het blokkenschema en een flesje water en banaan voor onderweg, klaar voor een leuke dag! Rond 12uur had ik afsproken met Tessa (van tessevea.nl), om samen naar het Culy Food Festival te gaan. Voor degene die dit niet kennen: op het Culy Food Festival kun je eten, drinken, dansen en doen. Het speelt zich af in Sugar City, echt een prachtige, rauwe locatie. En alles (maar dan ook echt alles!) draait om eten en drinken. Kortom, een evenement waar een beetje foodie blij van wordt! De food line-up was super, we hadden een thee- en toetjes workshop van Dilmah geboekt en keken uit wat ons allemaal te wachten stond. Ik neem jullie vandaag mee in de highlights van deze dag, voornamelijk door middel van foto's. Dit om jullie ook de sfeer te laten proeven die wij volop geproefd hebben. Zowel letterlijk als figuurlijk! Kijk je mee?Meteen bij binnenkomst waan je je in de wereld van Culy. Wij gaan ons hier wel vermaken! De muziek en heerlijke geuren komen je tegemoet. Net zoals de Culy fotograaf, waar we uiteraard onze eigen Culy-foto hebben laten maken.Een leuk aandenken is natuurlijk nooit weg. Dus al meteen onze eerste aanwinst op zak. 
Oh, na zo'n lange autorit eerst maar de toiletten opzoeken. En hier waren we stiekem best van onder de indruk, dus zelfs de toiletruimte moest op de foto...


Niets teveel gezegd toch?! Klaar om nu echt te beginnen! Wij starten met een rondje in de Middenfabriek. Even een impressie:Al gauw kwamen we allerlei leuke en lekkere stands tegen...

De beroemde hotdogs van Brandt en Levie 
Dé hit uit Londen: Gary en Alan met hun Cereal Killer Cafe
Handrolls van meneer Temaki. Supervers en superlekker!
Henry's Fish, kakelverse oesters
Eet apotheek, eten als medicijn
De bitterbal, XXL bitterballen met romige ragout en lekker mals draadjesvlees
En let op... dit is nog maar een kwart wat we tegenkwamen op dit festival. Zo was er een heuse bioscoop, een vergeten-groenten-bingo, allerlei workshops en proeverijen en nog veel en veel meer. 
Wij hadden een thee- en toetjes workshop geboekt van Dilmah. Daar werden we om 15uur verwacht en hebben we natuurlijk ook een paar mooie plaatjes geschoten.


Zowel de thee als de toetjes waren heerlijk! Dus er zijn dan ook wat doosjes thee mee gegaan naar huis. De workshop zelf was wat minder geslaagd. Omdat we tussen het 'normale publiek' zaten konden we de uitleg van Melanie van Dilmah moeilijk verstaan, wat ik echt heel jammer vond.

Kwart voor 5 haasten ons naar de bioscoop: om 5 uur begon de uitgifte van de kaartjes voor de documentaire van Sergio Herman 'Fucking Perfect'. Maar helaas... toen we daar aankwamen bleek dat de rij al zo groot was dat de kaartjes allemaal al vergeven waren. Wij besloten om de dag af te sluiten met een heerlijk broodje van Smokey Goodness. Daar moesten we even voor in de rij staan, maar hij was top!


Al met al was het een geslaagde, gezellige en lekkere middag. Echt een leuke invulling van je zaterdagmiddag. Wij zijn weer op tijd naar Twente gereden, maar als je wou kon je tot 23uur nog genieten van al het lekkers en fijne muziek.


P.S. Een aantal foto's zijn gemaakt door Tessa van tessevea.nl. Neem vooral eens een kijkje op haar blog!1 opmerking:

Tess Evea zei

Ik krijg meteen weer zin in sushi, heerlijk! Was een geslaagde dag! :-)