maandag 2 november 2015

Herfstige chicken pie

Na een week geen blogberichten, ben ik eindelijk weer online. De laptop was gecrasht, fingers crossed dat tie het blijft doen... Maar ik had dan wel extra tijd om lekkere recepten te bedenken én uit te proberen. Zoals deze chicken pie. De chicken pie stond al langer op m'n to-do-lijstje, maar ik heb er nu een herfstige twist aan gegeven met winterpeen en kastagnechampignons. Ik heb hem geserveerd met een aardappelpuree, voor een volledige avondmaaltijd. Lees je mee?
Herfstige chicken pie
5 plakjes bladerdeeg
1 flinke ui
2 knoflookteentjes
400 gram kipfilet
250 gram kastagnechampignons
2 winterpenen
150 gram spekreepjes
theelepel gedroogde tijm
25 gram boter
30 gram bloem
250 ml kippenbouillon
1 ei
olijfolie
zout en peper
grote ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat deze ontdooien. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit. Fruit deze samen aan in een beetje olijfolie. Snij de kipfilet in (niet te kleine) stukjes en voeg deze bij de ui en knoflook. Schil de winterpenen, maak de champignons schoon en snij beide deze in plakjes. Voeg deze samen met de spekreepjes en de tijm toe. Laat dit alles even aansudderen op middelhoog vuur. In een andere pan maak je de roux. Laat de boter smelten. Als deze volledig gesmolten is voeg je de bloem toe en roer je dit goed door. Laat de bloem zachtjes gaar worden. Voeg de bouillon toe, roer met een garde en breng aan de kook totdat er een dikke saus ontstaat. Doe deze saus bij het kipmengsel en breng op smaak met zout en peper.
Vet de ovenschaal in en doe hier het kipmengsel in. Dek dit af met de plakjes bladerdeeg. Zorg dat alle randje goed aansluiten. Prik een aantal gaatjes in het bladerdeeg en bestrijk met ei. Zet de pie 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer met aardappelpuree. Eet smakelijk!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: