woensdag 11 november 2015

Goed gevulde bruine bonensoep

Blaadjes waaien van de bomen, regen tikt de ramen, de herfst is in volle gang! Soms heb je dan gewoon zin in een stevige maaltijd. Bruine bonensoep is wat mij betreft typisch iets voor deze tijd van het jaar. Deze goed gevulde soep is een volledige maaltijd: met bruine bonen, aardappelen en (rook)worst. Ik hoefde niet te vragen of hij goed gelukt was. De pan was schoon leeg... Daarom deel ik het recept vandaag met jullie. Lees je mee?
Bruine bonensoep
6 tot 8 borden
1 groot blik bruine bonen
1 klein blikje bruine bonen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gemalen kruidnagel
125 ml creme fraiche
1 liter runderbouillon
2 flinke aardappelen
1 rookworst
300 gram spekreepjes
gedroogde peterselie
olijfolie

Laat het grote blik bruine bonen uitlekken. Snipper de uien en pers de knoflook uit. Fruit dit in een grote soeppan aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de kruidnagel toe en bak dit even mee. Voeg de bruine bonen en de creme fraiche toe en roer alles door elkaar. Blus af met de runderbouillon. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Snij ondertussen de aardappelen in blokjes en de rookworst in stukjes. Laat het kleine blikje bruine bonen uitlekken. Bak de spekreepjes in een aparte pan knapperig.  Pureer de soep met een staafmixer fijn en voeg de aardappelen, de bruine bonen en de rookworst toe. Laat de soep nogmaals 15 minuten zachtjes koken totdat de aardappelstukjes gaar zijn. Serveer de soep met de spekreepjes en wat gedroogde peterselie.

Eet smakelijk!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: