vrijdag 20 november 2015

Margriet Winter Fair

Afgelopen dagen vond de 15de editie van de Margriet Winter Fair plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. En wij waren erbij! 'Wij' is in dit geval Josien en ik. Josien is een oud-collega van me en inmiddels een goede vriendin. We hebben een heerlijke dag gehad. Lekker eten, een fijne sfeer, urenlang (bij)gekletst en de dag afgesloten met een optreden van Van Velzen. Het was meer dan geslaagd! En ik neem je mee in een kleine sfeerimpressie. Kijk je mee?
Zo'n 300 shops, kookdemonstraties, interviews met auteurs, workshops... Er was zoveel te doen. De sfeer was als een winterse wereldstad met honderdduizend lichtjes. Overal had je gezellige plekjes waar je lekker kon zitten. 

 Wij voelden ons meteen thuis. Al snel zagen we de crew van Disaronno, die ons een ijskoffie aanbood. Die tikte er meteen goed in om 11 uur 's morgens ;-) Dit bleek niet het enige standje waar je kon proeven. In de zogenaamde Foodhallen vond je alles op het gebied van eten en drinken. Emmi's kaasfondue, Venco drop, Struik soepen, Jan pannenkoek (en nog veel meer) waren er om je te laten proeven van hun producten. Ook was Hello Fresh er. Zij gaven complete kookdemonstraties in het Margriet Kooktheater. Hier kon je aanschuiven, mee kijken en achteraf proeven van het bereidde gerecht.

Ik kon m'n hart helemaal ophalen in de Foodhallen. Er was zoveel moois te zien. Van prachtig ingerichtte stands tot 'Tell-Sell'-producten. Je kon van alles proberen, proeven en ruiken.

Wij kwamen aanlopen bij Villa Margriet toen er net een interview aan de gang was tussen Anita Witzier en Cornald Maas. Het ging over Cornalds nieuwe boek 'Over de helft', waarin hij openhartige gesprekken voert met uiteenlopende net-vijftigers als Linda de Mol en Frits Wester.

Uiteraard hebben we ook lekker geshopt. Met een mooie armband en een tas vol chocola als resultaat. Een tas vol chocola? Ja, Lindt chocolade was ook aanwezig op de fair. Daar kun je niet zomaar aan voorbij lopen. Zij hadden de zogenaamde 'surprisetas' als beursaanbieding. En ik kan je zeggen: die was de moeite waard! Verschillende soorten bonbons, een reep Lindt-chocolade met sinaasappel, herfstchocolaatjes, Sinterklaasjes en ga zo maar door.
 
En wie kwamen we daar tegen? De kerstman van Sky Radio! Of we op de foto wilden met de beste man? Natuurlijk!

Na alle 4 de hallen doorgestruind te zijn, kwamen we aan in het Margriet theater. We wisten dat Roel van Velzen zou optreden die dag, toch maar even een kijkje nemen. Toen we binnen kwamen stond the Voice-finalist Erwin Nyhoff te zingen. Daar ga je wel even voor zitten...

Wat kan die man zingen! Na een break, opbouw van het podium en de aankondiging was het zover: van Velzen on stage! En de sfeer zat er meteen goed in, zoals deze kleine man dat zo goed kan. Hij zweepte het publiek goed op met een combinatie van z'n oude bekende nummers en een aantal nieuwe nummers. Hij maakte er een feestje van!


Je ziet, wij hebben echt een topdag gehad. Er was zoveel te zien en te doen dat je het niet eens allemaal in 1 dag kan stoppen. Een prima reden om volgend jaar weer te gaan. Nog niet genoeg gekregen van de fair? Hier vind je nog een filmpje!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: