vrijdag 13 november 2015

Review: Rudolph's Christmas

Nog een paar weken, dan is het weer kerst. The most wonderful time of the year! Ja, ik weet het, eerst komt de Sint nog in het land. Maar dat neemt niet weg dat het al fijn is om je alvast te verdiepen in heerlijke kerstgerechten. Als je Rudolph's Christmas openslaat, krijg je meteen het kerstgevoel. Prachtige foto's, heerlijke recepten en persoonlijke verhalen. Misschien iets voor op je verlanglijstje voor de Sint? Ik laat het je zien!
Als je het boek openslaat en de inhoudsopgave bekijkt, dan zie je meteen dat dit niet zomaar een kookboek is. De 14 hoofdstukken zijn verdeel onder allerlei feestelijke gelegenheden. Hapjes voor bij de borrel, gourmetpret en lazy christmas zijn een aantal namen van hoofdstukken. Hoe leuk klinkt dat!

Het boek begint met winterse kost om bij op te warmen. Niet meteen recepten die je in een kerstkookboek verwacht. Maar ze passen wel heel goed bij de donkere dagen voor kerst. Denk aan pompoen hutspot en  jachtschotel. Met deze gerechten kom je de koude dagen wel door!

Kerstborrel op het werk? En wil je eens wat anders meenemen dan een blokje kaas? Rudolph laat je zien dat je heel eenvoudig de lekkerste hapjes neer kunt zetten. Ik ga zeker de Engelse meat pies een keer maken.

Hoofdstuk 3 is wat mij betreft het leukste hoofdstuk. Ik vind het heerlijk om in december lekkere koekjes en cakejes te bakken. Nou, ik kan m'n lol op! Pistache koekjes, kaneelsterren of de enige echte Christmas cake. Ik kan niet kiezen!

Tussendoor vind je echt de mooiste foto's die dit boek echt een boek maken waar je even voor gaat zitten. Ook persoonlijke foto's...

Hoofdstuk 4 gaat over de kerstviering op school. Voor mij niet van toepassing, maar er staan erg leuke ideeën in! Ze zien er feestelijk uit en zijn niet moeilijk te maken. Dat wil toch iedere ouder?

Bij het volgende hoofdstuk kan ik dan wel weer helemaal wegdromen: eetbare kerstkunstwerkjes. Of te wel koekhuisjes, chocolade hulstblaadjes en een fruit kerstboom. Hoe leuk!?

Het kerstontbijt komt uitgebreid aan bod in hoofdstuk 6. Zelf slaan wij het ontbijt vaak over tijdens de kerstdagen omdat we de focus leggen op het diner. Maar als je dit ziet... De kerststol staat zeker op het to-do-lijstje!

Hoofdstuk 7 staat vol met heerlijke drankjes. Probeer eens een andere glühwein! Rudolph laat je precies zien hoe je deze maakt.

Classic Christmas is de titel van hoofdstuk 8. Juist met kerst is het fijn om tradities te koesteren. In dit hoofdstuk vind je de meest geliefde, klassieke recepten. Zoals dit voorgerecht: kerstkransje van bladerdeeg met roompaté, appel en cranberrycompote.

Of wat dacht je van deze klassieke kersttrifle als toetje!

En, al geïnspireerd? We zijn nog niet klaar! Hoofdstuk 9 gaat over gourmetten. Dit is in veel families favoriet op een van de twee kerstdagen. Gezellig meetafelen, lekker eten, alles binnen handbereik en niemand hoeft van tafel af. Rudolph laat je zien dat je nét even wat andere gerechtjes kunt serveren tijdens het gourmetten. Kleine gevulde varkenshaasjes, caprese medaillons en rosbiefrolletjes. Klink goed, toch?

Tussen de hoofdstukken door vind je iedere keer persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld Veldhuis en Kemper en Irene Moors. Erg leuk voor de afwisseling om even te lezen!

Hoofdstuk 10 en 11 zijn verrassende hoofdstukken. Ze gaan namelijk over vegetarisch en light eten. Zodat iedereen op z'n eigen manier kerst kan vieren.

Overgewaaid vanuit Amerika: Kerstdiner to go. Thuis voorbereiden en meenemen naar op bezoek. Dat scheelt de gastvrouw/heer heel wat werk en het is ook nog eens heel verrassend. Hoofdstuk 12 staat vol met recepten die makkelijk mee te nemen zijn.

En dan hoofdstuk nummer 13... lazy Christmas. Niets moet, alles mag. Wij houden altijd één van de twee kerstdagen vrij voor onszelf. Kerstfilms op tv, comfortfood erbij, gezellig écht samen zijn.

Hoofdstuk 14, het laatste hoofdstuk, gaat over oud en nieuw. Inspiratie nodig voor oliebollen? Wat dacht je van deze hartige oliebollen? Allemaal recepten voor een goede afsluiting van het jaar.

Al overtuigd? Ik vind het in ieder geval een super boek. 300 pagina's dik, dus je kunt er echt even voor gaan zitten. Het boek straalt een en al kerst uit. Je hoeft niet bang te zijn dat je ongeïnspireerd de kerst tegemoet gaat. Je raakt eerder over-geïnspireerd... ;-)

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: