zondag 8 november 2015

Nigella's chocolate fudge met nootjes

Ken je Nigella Lawson? Ik ben fan van haar! Ik heb een paar kookboeken van haar en heb daar al een aantal keren wat uit gemaakt. Nigella is heel goed in het makkelijk laten lijken van koken en bakken. Maar echt waar, deze chocolate fudge ís ook heel makkelijk! En lekker! En ongezond... Maar ook heel leuk om weg te geven, dus een goede reden om hem toch te maken. Nigella maakt deze fudge met pistachenootjes, wat prachtig staat die groene nootjes in de donkere chocola. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven door een notenmix te gebruiken. Geloof me: smaakt prima ;-) Al nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw mee!
Chocolate fudge met nootjes
1 blikje gecondenseerde melk
350 gram pure chocolade
2 eetlepels roomboter
100 gram ongezouten notenmix

Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje en laat deze op laag vuur warm worden. Breek de chocolade in stukjes en voeg deze samen met de roomboter bij de melk. Roer alles goed door elkaar. Haal de pan van de warmtebron en meng de nootjes erdoor. Hou een paar nootjes en wat gruis achter voor de garnering. Leg een vel bakpapier in een vierkante ovenschaal of bakvorm en stort het chocolademengsel hierin. Strijk glad en strooi de achtergehouden nootjes erover. Zet de fudge minimaal 3 uur in de koelkast.

Snij de fudge in blokjes en serveer meteen. De fudge word namelijk plakkerig als deze te lang buiten de koelkast staat. Toch even het filmpje van Nigella zien? Klik dan op deze link.
De fudge is ook een heel leuk homemade cadeautje. Doe de blokjes in een glazen pot en maak het eventueel af met een lintje en een kaartje. Leuk voor de decembermaand!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: