dinsdag 27 oktober 2015

Herfstwandeling in Zwillbrock

Afgelopen weekend zijn wij heerlijk een nachtje weggeweest. We zaten in een hotel in Winterswijk en hebben genoten samen. Gewinkeld, lekker uit eten, naar het theater en als afsluiter hebben we een herfstwandeling gemaakt in Zwillbrock, net over de grens bij Groenlo. Waar het Zwillbrocker Venn begint, stopt het asfalt. Ik neem je mee in deze wandeling van zo'n 6 kilometer (prima te doen dus) in een werkelijk prachtige natuur... Dé perfecte mogelijkheid om m'n camera in de aanslag te houden!    Lees je mee?
We parkeren onze auto bij Hotel zum Kloppendiek, naast het oude barrokkerkje. Meteen zien we een informatiebord waar duidelijk de Zwillbrocker Venn route op staat aangegeven. Na een paar minuten lopen zien we al een paar koeien lekker liggen te relaxen in de wei. Het zijn zogenaamde Galloway Rinders. Later blijkt dat dit niet de enige koeien zijn die we tegen gaan komen.

Het pad buigt naar links af en als snel horen we het gekrijs van de kokmeeuwen. Toen we bij de grote waterplas aankwamen zagen we een grote kolonie meeuwen. We zijn het uitkijkpunt in geklommen en hadden een prachtig uitzicht over het water.

Na ongeveer een kilometer wandelen komen we op de grenslijn van Nederland en Duitsland. Het pad loopt hier precies langs. Het contrast is groot. Links het ruige Duitse veengebied, rechts onze strakke akkers met Hollandse koeien.

In deze tijd van jaar vind je natuurlijk ook de mooiste paddenstoelen. Deze waren zeker een fotootje waard!

Aan het einde van de route kwamen we nog een uitkijkpunt tegen. Het schijnt dat je van maart tot en met juni hier flamingo's kunt spotten. Dit maakt Zwillbrock het meest noordelijk gelegen broedgebied van deze vogels in Europa. Nu waren de flamingo's dus niet te zien, maar desondanks stond John zo te genieten van het uitzicht...

Wij hebben echt genoten van deze route. Zoals gezegd is hij 6 kilometer lang, wij hebben er ongeveer 2 uur over gedaan. Met wat tussenposes in de uitkijkpunten, fotomomentjes en even rusten op een bankje in de zon was het goed vertoeven. Nog even een paar overige foto's:

Het zoveelste punt van de herfstbucketlist kan afgestreept worden... Hij gaat goed!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: