maandag 5 oktober 2015

Warme chocolademelk mét slagroom

Wat is er lekkerder na een lange boswandeling dan een lekkere kop warme chocolademelk? Vergeet de kant-en-klare zakjes en pakjes, het is zoveel lekkerder om je chocolademelk zelf te maken! Op die kop warme chocolademelk hoort natuurlijk een toef opgeklopte slagroom. Hier heb ik de ultieme tip voor! Speculaasje erbij... laat maar komen die echte herfstdagen!
Warme chocolademelk
voor 2 mokken

100 gram pure chocolade
500 ml volle melk
snufje kaneelpoeder
bruine suiker (naar smaak)
snufje zout

pakje slagroom
zakje vanillesuiker
zakje klopfix

Hak de chocolade in stukje of gebruik zoals ik chocoladedruppels. Hoe kleiner ze zijn hoe sneller ze zullen smelten. Doe de melk, kaneelpoeder, suiker en zout in een steelpannetje en verwarm dit op middelhoog vuur. Als de melk begint te borrelen doe je de chocolade erbij in en roer je dit totdat het gesmolten en goed gemengd is.
Maak de chocolademelk af met een toef slagroom. Dit doe je door de slagroom op te kloppen met de vanillesuiker en de klopfix. Door de klopfix krijg je een mooie stevige slagroom. Tip: spuit van de slagroom een aantal flinke toefen op een met bakpapier beklede snijplank en vries deze in. Als ze hard genoeg zijn, kun je ze gewoon in een (diepvries)zakje bewaren. Zo heb jij altijd een toef opgeklopte slagroom voor handen! 

Variaties: voeg eens een scheut amaretto of rum toe aan je chocolademelk. Of varieer eens met de chocolade. Kies bijvoorbeeld een chocoladereep met vulling. Wil je iets meer pit? Voeg dan eens specerijen toe als kardemom, gemalen kruidnagel of chilipoeder.

Geniet ervan.

liefs Ellie

Geen opmerkingen: