maandag 19 oktober 2015

Pepernoten tiramisu

Toegeven: het is misschien nog wat vroeg voor een recept met pepernoten. Maar geloof me, hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Gisteren kwamen vrienden van ons eten en had ik een heerlijk herfstig 3-gangen menu bereid. Het toetje was pepernoten tiramisu. Ik beloof je dat ik het voor en hoofdgerecht ook nog deel... Het ideale aan tiramisu is dat je het van te voren kunt maken, het moet namelijk een paar uur opstijven in de koelkast. No stress!
Nieuwsgierig? Lees dan gauw mee!
Pepernoten tiramisu
voor 6 tot 8 toetjes

200 ml kokend water
3 espressosticks
75 ml amaretto
250 gram mascarpone
50 gram suiker
250 ml vanillevla
250 gram kwark
300 gram pepernoten

Meng het kokende water met de 3 espressosticks. Voeg de amaretto toe en laat de koffie afkoelen. Klop de mascarpone los en voeg de suiker al mixend toe. Roer de vanillevla en de kwark erdoor.
Doop de helft van de pepernoten in de koffie en verdeel dit over 6 glazen (of 8; afhankelijk van de grootte van de glaasjes). Schep hier een flinke lepel van het mascarponemengsel op. Herhaal deze stap. Maak het toetje af met een paar pepernoten en wat cacaopoeder. Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Geen pepernoten in huis? Je kunt dit recept ook prima maken met stukjes speculaas!

Liefs, Ellie

Geen opmerkingen: