zondag 11 oktober 2015

Appelmoes met een vleugje kaneel

Wat een heerlijke zondag was het weer... Een prachtige herfstdag, het zonnetje scheen en in de keuken geurde heerlijk! Ik had appels gekregen van ouders, van hun eigen appelboompje. De ene appel wat mooier dan de ander, maar juist heel geschikt om appelmoes van te maken. Dus na een half uurtje appels schillen is dit het resultaat: appelmoes met een vleugje kaneel. Echt niet moeilijk om te maken en heerlijk van smaak! Lees je weer mee?
Appelmoes met een vleugje kaneel
appels
appelsap
suiker
kaneel
gesteriliseerde (weck)potten

Ik heb bij dit recept geen hoeveelheden neergezet. Het is namelijk een kwestie van smaak hoe zoet je de appelmoes wilt hebben en in hoeverre je de kaneel naar boven wilt laten komen. 
Blijven proeven dus! 

Schil de appels en snij deze in stukjes. Doe de stukjes appel in een grote pan met een laagje appelsap. Zet de pan op hoog vuur en breng het geheel aan de kook. Als de appeltjes zachtgekookt zijn, stamp je ze fijner met een aardappelstamper. Ik vind het lekker als er nog wat stukjes appel in zitten, wil je een hele fijne appelmoes ga er dan met een staafmixer door. Voeg naar smaak suiker en kaneel toe en roer alles goed door. Laat het geheel ongeveer 5 minuten inkoken tot de gewenste dikte. Schep de appelmoes terwijl deze nog warm is in de gesteriliseerde (weck)potten. Sluit de potten en zet ze 10 minuten op de kop. Zo zorg je ervoor dat de  hitte van de appelmoes de overtollige lucht uit de pot duwt waardoor je appelmoes langer houdbaar is. Laat de appelmoes afkoelen en bewaar in de koelkast. Je kunt de appelmoes ongeveer 3 weken bewaren. Heb je de pot eenmaal geopend, dan is hij nog 3 dagen houdbaar. 

Ik weet al wat ik morgen eet! Kip, patat en ..... ;-)

Eet smakelijk,

liefs EllieGeen opmerkingen: