donderdag 28 juli 2016

Overnight oats

Havermout is hip! Ik heb al meerdere recepten gedeeld op mijn blog zoals deze havermout met appel en kaneel en deze heerlijke havermoutpannenkoeken. En nu deze fijne overnight oats. Een heerlijk fris ontbijt, ideaal voor warme zomerdagen. Eindeloos te combineren met fruit en andere toppings, wat jij lekker vindt. Ik koos deze keer voor rode vruchten, maar denk ook eens aan plakjes banaan, blauwe bessen of zelfs een lepel pindakaas! Hoe je deze overnight oats maakt? Heel eenvoudig... Lees maar eens mee!
Overnight oats
40 gram havermout
175 ml melk
1 theelepel lijnzaad (optioneel)
een halve banaan
fruit naar keuze

Meng de havermout, melk en lijnzaad door elkaar. Prak de banaan en roer ook deze erdoor. Dek je kommetje af en laat deze een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend roer je het geheel nog even goed door en maak je het af met fruit naar keuze.

Hou je niet zo van banaan? Gebruik dan wat stevia om het wat zoeter te maken. Je kunt echt toevoegen wat je lekker vindt. Denk aan kokosrasp of rozijnen. Of wat denk je van verse vijgen, kiwi of lekkere zoete aardbeien? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geen opmerkingen: