woensdag 13 juli 2016

Minipizza's met mozzarella, tomaat en rucola

Al eerder zag ik het liggen de vriezer van de supermarkt, afgelopen week besloot ik het uit te proberen: Koopmans Italiaans pizzadeeg. Kleine plakjes pizzadeeg waarmee je snel en gemakkelijk de lekkerste pizzaatjes kunt maken. Of natuurlijk één grote plaatpizza. Beleg de plakjes met jouw favoriete topping en maak op deze manier de origineelste combinaties. Ik koos voor mozzarella, tomaat en rucola, heerlijk! Ik laat je hieronder zien hoe je deze makkelijke hapjes maakt, lees je mee?
Minipizza's met mozzarella, tomaat en rucola
4 stuks
4 plakjes Koopmans Italiaans pizzadeeg
4 theelepels rode pesto
1 grote bol mozzarella
1 tomaat
Italiaanse kruiden
handjevol rucola

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes pizzadeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plakjes minimaal 2 centimeter uit elkaar. Als ze ontdooid zijn besmeer je elk plakje met een theelepel rode pesto. Snij de mozzarella en de tomaat in dunne plakjes en verdeel deze over het pizzadeeg. Bestrooi het geheel met wat Italiaanse kruiden. Schuif de pizzaatjes in de oven en bak ze af in ongeveer 15 minuten. Serveer de pizza's met wat rucola.

Wil je deze pizza's serveren tijdens een feestje? Snij de plakjes dan eerst in vieren zodat je echte eenhaps-pizza's maakt. Beleg ze met verschillende ingrediënten, voor ieder wat wils!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: