zondag 3 juli 2016

Ons vakantiehuisje in Ermelo

In september is het 4 jaar geleden dat we een oud, vervallen huisje kochten in Ermelo. Het tochtte aan alle kanten, het onkruid stond meters hoog en de vorige eigenaren hielden van goud en véél bling bling. En toch voelde goed! Elk vrij uurtje brachten we door in het huisje om hier ons vakantiepaleisje van te maken. Na uren muren aansmeren, behangen, vloeren leggen en plafonds sausen, is het huisje af! Dus in deze blog laat ik je vol trots het huisje zien. Lees je mee?
We begonnen met de grootste klus: een nieuw dak. Het dak was lek en verzakt dus nodig aan vervanging toe. Met behulp van vrienden en familie was dit in een aantal dagen klaar en hield ons niets meer tegen om het binnen mooi te maken. In de slaapkamer moesten we het verzakte deel opvangen met balken. We besloten van een nood een deugd te maken gebruikten mooie dikke houten balken voor een stoer uiterlijk. Alle wanden hebben we aangesmeerd, gladgeschuurd en behangen met glasvezelbehang. We kozen voor lichte kleuren, een goed bed en met het schilderij wat mijn moeder voor ons maakte, is het een stoere maar gezellige slaapkamer geworden.

De slaapkamer hebben we als eerste aangepakt, zodat wij er al vrij snel konden blijven slapen. Tussen de bouwmaterialen door 's morgens naar de badkamer klimmen was dan wel niet ideaal, maar het had ook wel weer wat. We hebben kamer voor kamer afgemaakt. Zo ook de 2de slaapkamer. Deze kamer bestond eigenlijk niet. We hebben zelf een wandje geplaatst in de grote overloop, zodat er een klein kamertje ontstond waar net een stapelbed in past. Met een fijn vloerkleedje en ruimte om je kleding op te hangen, is dit een prima kinderslaapkamer geworden.

Ook de woonkamer is van top tot teen aangepakt. Eigenlijk is alleen de vloer blijven liggen, deze hebben we geschuurd en opnieuw in de olie gezet. In de hoek van de woonkamer zat een grote, stinkende oliekachel. Deze hebben we eruit gehaald en vervangen door een ingebouwde bio-ethanolhaard. 

Mijn vader heeft gezorgd voor een origineel tv-meubel. Ofwel een grote houten plank met het boomschors er nog aan. Eronder was op deze manier ruimte voor een radiator. Het hele huisje wordt nu verwarmt middels een CV-ketel. Ook dit hebben we zelf aangelegd.

De slaapbank en de fauteuil komen van Ikea. Besteld zonder dat mijn wederhelft er van af wist en als verrassing voor hem laten bezorgen. De salontafel is een oude legerkist welke ik op de kop heb getikt op Marktplaats. Het leren vloerkleed komt van de Xenos. Al met al een bij elkaar gezocht/geshopt zooitje, maar helemaal hoe ik het in mijn hoofd had! 

Voor de keuken hoefden we niet lang na te denken. Ikea! Prima kwaliteit, betaalbaar en het ziet er gewoon goed uit. Toch?

 De tafel van de eethoek stond er al toen wij het huisje kochten. Oja, dat is ook nog een verhaal apart: we kochten het huisje zoals het er op dat moment bij stond. Volledig gemeubileerd, met de handdoeken nog aan de waslijn. In het huisje stonden wel 3 bedden, 12 eetkamerstoelen en allerlei kastjes. Het enige wat we hebben gehouden is deze tafel. Likje verf erop en hij kan nog jaren mee. De stoeltjes komen van de kringloop en heb ik geschilderd met Annie Sloan krijtverf (= aanrader!). De hanglamp komt van de Action.

En dan de badkamer. Dit was echt een flinke klus. Er zat een groot, oud bad in en een soort keukenblok-achtig wastafelmeubel. We hebben er eerst alles uitgesloopt en van nul weer opgebouwd. We kozen voor een Scandinavische look met veel hout en een sauna. Alleen het douchegedeelte is betegeld om het makkelijk schoon te houden. We kozen voor een simpele wastafel en er was nog ruimte voor een wasmachine. De vloer hebben we zelf gecoat door middel van een grijze 2-componenten vloercoating, afgemaakt met zwarte/witte chips. 

Buiten hebben we de boel ook flink aangepakt. We hebben een nieuw schuurtje geplaatst voor o.a. de bbq en de fietsen. Het terras is opnieuw aangelegd. Overal is worteldoek gelegd voor een zo onderhoudsvrij geheel. Het worteldoek is bedekt met cacaodoppen, met er tussenin allerlei planten zoals hosta's en hortensia's. We hebben ons stukje grond afgerikt met palen en schapengaas.

Daarnaast hebben we zelf een tuinhaard gemaakt van de oude stoeptegels die we overhielden uit de oude tuin.

Naast het terras hebben we een stukje overgehouden voor de auto. Op het park is geen algemene parkeerplaats, dus dit is de ideale manier om je auto toch bij het huisje te kunnen parkeren.

De buitenkant van het huisje is een project voor volgend voorjaar. Dan willen we de bruine kleur eraf halen en het hele huisje donkergrijs beitsen. Voor een wat eigentijdse uitstraling. Maar voor nu zijn we dik tevreden met het resultaat!

Wil je meer weten over ons huisje? Een weekendje weg boeken of een vraag stellen? Dat kan op onze facebookpagina.

Liefs Ellie

2 opmerkingen:

Joke Harbers zei

Wat een leuk huisje, dochter van Annie Altena.
Wij fietsen veel, en het lijkt ons leuk om een keertje te fietsen daar in de buurt.
Kun je ons wat info sturen?

Groetjes Joke Harbers, Rijssen

Ellie Altena zei

Hoi Joke,
wil je een mailtje sturen naar onshuisjeinermelo@hotmail.com? Dan kunnen we daar verder mailcontact hebben.
Alvast bedankt,

groetjes Ellie