zaterdag 23 juli 2016

Groentepakketjes met fetakaas

Steek jij dit weekend de bbq aan? Dan zijn deze groentepakketjes zeker een aanrader! Persoonlijk hoef ik geen 5 of 6 stukken vlees tijdens een bbq, maar wissel ik het liever af met die lekkere broodjes van vorige week en verse gegrilde groente. Deze groentepakketjes met fetakaas zijn ideaal: je stopt erin wat je lekker vindt, je komt zo heel gemakkelijk aan de aanbevolen 200 gram groente per dag én ze zijn van te voren klaar te maken. De fetakaas maakt het in dit geval helemaal af. Overtuigd? Lees dan gauw verder!
Groentepakketjes met fetakaas
4 pakketjes
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
flinke scheut olijfolie
1 theelepel oregano
peper en zout
200 gram fetakaas
aluminiumfolie

Steek de bbq aan. Snij de aubergine, de courgette en de paprika in grove stukken. Meng de olijfolie met de oregano, peper en zout. Giet de olijfolie over de groenten en schep deze goed door. Leg 4 grote stukken aluminiumfolie klaar en verdeel hierover de groenten. Verkruimel over elk akketje wat fetakaas en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze op het rooster de bbq voor ongeveer 20 minuten. Daarna zijn de groente heerlijk zacht en ready to eat!

Deze groentepakketjes zijn ook prima te bereiden in de oven. Zet de oven dan op 200 graden en gaar de pakketjes in 20 tot 25 minuten.

Liefs Ellie


Geen opmerkingen: