zondag 31 juli 2016

Mini saucijzenbroodjes

Als je me ergens blij mee kunt maken dan is het wel een écht saucijzenbroodje. En met 'écht' bedoel ik niet zo'n afbakbroodje uit de supermarkt. Maar een heerlijke verse, zelfgemaakte van de bakker. Ook vind ik het leuk (en lekker!) om ze zelf te maken. In zowel groot formaat als in mini. Deze mini saucijzenbroodjes zijn dé ideale snack tijdens een verjaardag, een borrel of onverwachte visite. Bladerdeeg, gehakt, een ei en wat kruiden, meer heb je niet nodig om in een half uurtje dit hapje op tafel te zetten. Hoe je dit precies aanpakt? Ik leg het je uit, lees gauw verder!
Mini saucijzenbroodjes
30 stuks
9 velletjes bladerdeeg
400 gram rundergehakt
2 eieren
gehaktkruiden (naar keuze)
1 flinke teen knoflook
handjevol paneermeel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien. Pers de knoflook uit en meng deze met het gehakt, 1 ei, de kruiden en het paneermeel. Het gehakt mag wat plakkerig blijven aanvoelen, maar moet niet te nat zijn. Voeg als het nodig is wat meer paneermeel toe. Verdeel het gehakt in 3 gelijke porties.
Als het bladerdeeg ontdooid is leg je in de lengte 3 velletjes bladerdeeg aan elkaar. Druk de naden goed vast. Rol nu één deel gehakt tot een lange worst en leg deze in het midden van het bladerdeeg. Vouw het deeg dubbel en zorg ook hier dat de naden goed dicht zitten. Draai de rol om zodat de naad onderop komt te liggen. Herhaal deze stappen met het overige bladerdeeg en gehakt. Snij nu van elke rol 10 stukjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei en bestrijk de saucijzenbroodjes hiermee. Schuif de broodjes in de oven voor 20-25 minuten totdat ze goudbruin zijn. 

Eet smakelijk!
Liefs Ellie

Geen opmerkingen: