zondag 31 januari 2016

Spaanse quiche

Vanmiddag gaan we lekker borrelen met vrienden. En ik hoef dan nooit lang na te denken wat ik op tafel zet. Deze spaanse quiche komt namelijk voorbij op iedere verjaardag, borrel of feestje. Hij is echt een favoriet van iedereen! Laten we eerlijk zijn, hij is niet supergezond. De chorizo die erin zit is nogal vet. Ik zie deze quiche dan ook als avondeten. Want een 'normale' maaltijd krijg ik niet deze zondag. In het kader van keuzes maken... 
Wil je weten hoe je deze quiche maakt? Lees dan gauw verder.
Spaanse quiche
bakvorm van 26 cm
5 plakjes bladerdeeg
handje vol paneermeel
250 gram chorizo
2 uien
6 eieren
125 ml slagroom
1 theelepel oregano
zout en peper
2 tomaten
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bakvorm lichtjes in met wat boter. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
Snij de chorizo en de uien in stukjes en bak deze samen uit in een koekenpan. Laat dit iets afkoelen. Klop de eieren samen met de slagroom, oregano en zout en peper los. Voeg hier het chorizomengsel aan toe. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bakvorm. Ik gebruik altijd 3 plakjes voor de bodem en 2 plakjes voor de zijkant. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel een handjevol paneermeel over de bodem. Dit voorkomt dat de bodem te nat wordt. Doe de vulling in de bakvorm en druk met een vork de zijkanten iets naar beneden. Snij de tomaten in dikke plakken; 1 tomaat in ongeveer 4 plakken en leg deze op de quiche. Bedruppel de tomaat met olijfolie. Schuif de quiche in de oven en bak deze af in ongeveer 35 minuten.

Laat de quiche iets afkoelen in de bakvorm voordat je deze verwijderd. De quiche is zowel koud als warm te eten. 

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: