maandag 18 januari 2016

Banaan-havermoutrepen

Heb jij de granola al gemaakt die ik vorige week plaatste? Niet? Misschien vind je het een gedoe met al die ingrediënten? Goed nieuws: bijna alle ingrediënten van de granola kun je ook gebruiken voor deze heerlijke repen. Reden genoeg om ze allebei uit te proberen, toch? Ook dit gezonde tussendoortje is niet moeilijk te maken en net als bij de granola kun je ook hierbij helemaal je eigen smaken toevoegen. Ik laat je zien hoe ik ze gemaakt heb. Kijk je mee?
Banaan-havermoutrepen
10 stuks
2 rijpe bananen
100 gram havermout
40 gram lijnzaad
25 gram zonnebloempitten
1 eetlepel kaneel
handjevol rozijnen
handjevol gehakte walnoten
6 ontpitte dadels in stukjes
cakevorm van 30 cm

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cakevorm in en leg een velletje bakpapier op de bodem. Snij de bananen in plakjes en prak deze in een kommetje fijn. Roer de kaneel erdoor. Doe de havermout, lijnzaad, zonnebloempitten, rozijnen, walnoten en dadels in een andere kom en mix dit door elkaar. Voeg het bananenmengsel toe en roer dit tot een dikke massa. Stort deze massa in de cakevorm en bak dit 30 minuten in de oven.
Haal het baksel uit de cakevorm en snij het in repen. Je kunt ongeveer 10 repen snijden. Leg ze op een rooster en schuif ze nog voor 10 minuten de oven in.
Laat de repen afkoelen, verpak ze en bewaar maximaal 3 dagen op de donkere, koele plek.

Tip: Voeg toe wat je lekker vind! Denk aan kokosvlokken, een eetlepel cacao of amandelen.
Let op: de repen blijven relatief zacht. Dus verwacht geen krokante mueslireep.

Liefs Ellie


Geen opmerkingen: