zaterdag 25 juli 2015

Lauwwarme pastasalade met tonijn

Bij elke bbq staat deze pastasalade bij ons op tafel. En maar hopen dat er een beetje overblijft, voor de lunch voor de volgende dag (want dan is hij stiekem nog lekkerder!). Meestal word ik teleurgesteld... De schaal gaat schoon op. Heel fijn natuurlijk! En , hij is zó makkelijk te maken, binnen een kwartiertje staat hij op tafel. Dus ook al ben je geen keukenprinses, deze pastasalade kan iedereen maken. Lees je mee?
Lauwwarme pastasalade met tonijn
voor 2 tot 4 personen

250 gram pasta
1 blikje tonijn op water
half potje kappertjes
1 teentje knoflook; geperst
2 eetlepels mayonaise
scheutje yoghurt
zout en peper

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Maak ondertussen het tonijnmengsel. Dit doe je door de tonijn, kappertjes, knoflook, mayonaise en de yoghurt met elkaar te mengen in een grote schaal. Als de pasta klaar is, giet je deze af in een vergiet en spoel je het meteen af met koud water. Laat de pasta uitlekken en voeg deze bij het tonijnmengsel. Roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Variatietips: voeg eens een rood uitje of sjalotje toe. Of snij een rode paprika in kleine blokjes voor een lekkere bite. Ook is deze salade heel lekker met een blikje zalm in plaats van tonijn.

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: