woensdag 17 juni 2015

Zomerse spaghetti

Het is zo makkelijk: snel een pakje saus, water erbij, over de pasta en binnen een kwartier heb je een bord eten op tafel. Maar met verse ingrediƫnten smaakt die zelfde pasta zoveel lekkerder. En hij is dan ook zoveel gezonder! Zoals deze zomerse spaghetti. Super gezond en heerlijk van smaak. Oke, niet binnen die 15 minuten op tafel, maar het is de moeite waard. Lees je mee?

Zomerse spaghetti
voor 4 personen

250 gram spaghetti
500 gram trostomaten
200 gram wortels
200 gram bleekselderij
400 gram kalkoenfilet
1 ui
1 theelepel gedroogde tijm
500 ml groentebouillon
2 tenen knoflook
olijfolie
zout en peper

Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking, in voldoende water en 450 ml bouillon. Snij de tomaatjes in kwarten en de wortels, ui en bleekselderij in kleine stukjes. Ook de kalkoenfilet snij je in hapklare stukjes en bak je aan in een wok in wat olijfolie. Voeg de wortel, ui, bleekselderij en tijm toe. Blus af met de overgebleven 50 ml bouillon. Laat dit een paar minuten pruttelen. Pureer ondertussen de tomaatjes samen met de knoflook tot een gladde saus. Houd een paar tomatenstukjes achter voor de garnering. Voeg de saus toe aan het kalkoen-groentemengsel. Roer door en breng op smaak met peper en zout. Voeg de spaghetti toe en roer alles door elkaar.
Garneer met de verse tomaten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: