zondag 28 juni 2015

Bananenpannenkoek

Op de vraag welke smaak milkshake ik wil, is het antwoord makkelijk: banaan. Als op de dessertkaart van een restaurant iets met banaan staat is de keus ook heel snel gemaakt. Bananenchips, bananenijs, banaan in m'n havermout... kortom, ik ben gek op banaan! Dus toen ik dit 'recept' voor bananenpannenkoeken tegenkwam, móest ik het gewoon proberen. Het woord recept staan bewust tussen aanhalingstekens, want je hebt slechts 3 ingrediënten nodig en het supermakkelijk te maken. Nog een leuke bijkomstigheid: ze zijn lekker healthy! Je gebruikt namelijk geen suiker, zout of andere smaakversterkers. 
Ook gek op banaan en nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder.

Bananenpannenkoek
voor 1 persoon

1 rijpe banaan
1 ei
kaneel naar smaak

Snij de banaan in plakjes en prak deze fijn in een schaaltje. Voeg het ei toe en de kaneel en roer alles door elkaar tot een beslag. Laat een (pannenkoeken)pan goed warm worden, laat wat boter smelten en bak de pannenkoek aan beide kanten mooi bruin. 

Een goed begin van je dag, maar ook heerlijk als lunch.

Eet smakelijk! 

2 opmerkingen:

Debbie zei

Ik ben niet zo gek op banaan, wel op je schrijfstijl! Wat een toffe blogs maak jij :-)

Ellie Altena zei

Dank je! Leuk om te horen!