zondag 21 juni 2015

Mini quiches

Bij een high tea, bij de lunch of zoals bij ons als hapje bij de (vaderdag)borrel. Quiche kan altijd! En helemaal deze mini-variant. Het handige van quiche is dat je gewoon kijkt wat je in de koelkast hebt liggen en op deze manier je restjes op kunt maken. Zo is het ook gegaan met deze mini quiches. Nieuwsgierig wat er precies in zit? Lees dan mee!
Mini quiches
10 stuks

5 plakjes bladerdeeg
1 ui
150 gram spekjes
2 theelepels Italiaanse kruiden
handjevol paneermeel
10 tomaatjes
3 eieren
scheutje yoghurt
zout en peper
aluminium bakvormpjes of een muffinbakblik

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien. Snipper de ui en bak deze samen met de spekjes in een pan aan. Voeg de Italiaanse kruiden toe en laat het wat afkoelen.

Verdeel ondertussen het bladerdeeg over de vormpjes. Ik gebruikte een half plakje per vormpje. Heb je geen aluminium bakvormpjes, dan kun je ook een muffinbakblik gebruiken. Vet deze van te voren dan wel even in. Strooi wat paneermeel op de bodem. Snijd de tomaatjes in vieren en verdeel ook deze over de bodem.

Klop de eieren samen met de yoghurt en wat zout en peper los. Voeg het ui-spekjesmengsel toe en roer alles door elkaar. Dit verdeel je over de 10 vormpjes.

Schuif de mini quiches in de oven voor 25-30 minuten. Ze zijn klaar als ze lichtbruin gekleurd zijn.

Wat is jouw favoriete quiche?


Geen opmerkingen: