donderdag 4 juni 2015

Cannelloni gevuld met verse spinazie

Verse spinazie in de aanbieding + cannelloni welke ik vorige week al gekocht had. Typisch gevalletje van 1+1=2. Ik had wel zin in een stevig bordje Italian comfort food! Geen idee wat cannelloni is? Het zijn een pastarolletjes welke je kunt vullen met allerlei ingrediƫnten. Ik heb gekozen voor de ietwat traditionele spinazie, maar deze variatie verveeld nooit! Benieuwd hoe ik dit gemaakt heb? Lees dan gauw verder!

Cannelloni gevuld met verse spinazie
4 personen
20 cannelloni's
250 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook; fijngehakt
450 gram verse spinazie
250 gram ricotta
blikje tomatenblokjes
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 bol mozzarella
olijfolie

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de spinazie in grove stukken. Doe wat olie in een pan en bak de spinazie totdat deze geslonken is. Giet het kookvocht van de spinazie af.
Rul in een andere pan het gehakt samen met de fijngehakte knoflook. Voeg de spinazie toe en roer dit door elkaar. Voeg ook de ricotta toe en roer nogmaals door. Breng op smaak met peper en zout en klaar is je vulling!

Voordat je de rolletjes gaat vullen, maak je eerst de tomatensaus. Doe de tomatenblokjes in een pan en voeg 100 ml water toe. De Italiaanse kruiden toevoegen en zachtjes warm laten worden. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Verdeel ongeveer de helft van de saus op de bodem van een ovenschaal. Nu kun je de rolletjes gaan vullen. Deze leg je bovenop de tomatensaus. Als je ze allemaal gevuld hebt, giet je de overige tomatensaus er over heen. Zorg dat alle rolletjes even bestreken zijn met de saus, anders drogen ze uit. Scheur de bol mozzarella in stukken verdeel deze over de rolletjes. Bak de cannelloni's 30 minuten in de oven, totdat de mozzarella goudbruin is.
En dan komen ze er zo uit:

Nog even een close-upje vanuit de half leeggegeten ovenschaal ;-)

Serveer met een lekker caprese salade en wat antipasti zoals olijven.
Tip: in plaats van cannelloni's kun je de vulling ook in verse lasangebladen rollen!

Heb jij wel eens cannelloni gegeten?

Geen opmerkingen: