vrijdag 17 juni 2016

Italiaanse plaattaart

Wie houdt er nou niet van de combinatie van mozzarella, tomaat en pesto? Wij in ieder geval wel! En al helemaal in de vorm van deze Italiaanse plaattaart. Ideaal voor in het weekend, als avondeten of als snack. Snij de plaattaart in kleine vierkantjes en het is het ideale hapje voor een grote groep visite. Hoe je deze plaattaart maakt? Heel gemakkelijk! Lees maar mee...
Italiaanse plaattaart
6 plakjes bladerdeeg
handjevol paneermeel
3 eetlepels pesto
1 rode ui
3 tomaten
2 bollen mozzarella
olijfolie
2 theelepels Italiaanse kruiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien. In de tussentijd snij je de rode ui in halve ringen en de tomaten in dunne plakjes. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randjes van het bladerdeeg iets overlappen en druk deze goed tegen elkaar. Strooi een handjevol paneermeel over het bladerdeeg. Dit voorkomt dat de taart straks te nat is. Verdeel hierover de pesto, de rode ui en de tomaat. Scheur de mozzarella in stukjes en leg deze op de plaattaart. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en strooi de Italiaanse kruiden erover. Bak de plaattaart af in 20-25 minuten.

Een heerlijk ruikende keuken een fantastische plaattaart is het resultaat! Geniet ervan,

liefs Ellie

Geen opmerkingen: