maandag 6 juni 2016

Appel-kaneelcupcakes

Na een druk maar heel leuk weekend, heb ik eindelijk weer even tijd om te bloggen. Vorige week al maakte ik deze appel-kaneelcupcakes, dus hoogste tijd om deze met jullie te delen. Wil je binnen een uur heerlijke cupcakes op tafel? Dat kan! Lees maar snel verder.

Appel-kaneelcupcakes

voor 10-12 stuks
125 gram boter
115 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
1 Elstar appel
kaneel
grove kaneelsuiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. 
Snij de boter in klontjes en doe deze in een grote kom. Mix de boter zacht en romig. Voeg, terwijl je blijft mixen, de suiker en vanillesuiker in gedeelten toe. Voeg nu één voor één de eieren toe. Mix het beslag even goed door op een middelhoge stand. Nu doe je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erbij. Als laatste de melk en mix het geheel tot een luchtig, glad beslag. Meng een handjevol grove kaneelsuiker door het beslag.
Schil een appel, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Deze partjes snij je nogmaals door midden. Bestrooi de appelpartjes met wat kaneel. Zet een cupcakeblik met daarin cupcakepapiertjes klaar. Doe je beslag in een spuitzak en spuit in elk papiertje een bodempje beslag. Leg daar bovenop 2 partjes appel. Verdeel het overige beslag over de vormpjes. Steek bovenin het beslag nog 2 partjes appel en bestrooi de cakejes met wat grove kaneelsuiker.
Bak de cupcakes af in 20-22 minuten. Je cupcakes zijn klaar als je een houten prikker erin steekt en als deze er weer schoon uitkomt. Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in het bakblik en zet ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.

Uit deze hoeveelheid beslag kun je 12 cupcakes halen. Je krijgt ze dan net zo gebakken als op de foto. Wil je graag een wat hogere cupcake, maak dan 10 cupcakes. Hou er dan wel rekening mee dat ze een paar minuten langer in de oven moeten bakken.

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: