zondag 19 juni 2016

Appelkruimeltaart met noten

Het is vaderdag vandaag! Dé dag om je vader eens extra in het zonnetje te zetten of om de mooie herinneringen nogmaals samen op te halen. Persoonlijk hou ik niet zo van de commerciële achtergrond van vaderdag. Ik ben meer van de zelfgemaakte cadeautjes. Daarom heb ik deze stoere appeltaart voor mijn vader gebakken. Mét noten, want daar is tie gek op. Ik leg je uit hoe je deze heerlijke appelkruimeltaart maakt, lees je mee?
Appelkruimeltaart met noten
voor een springvorm van 26 cm
voor de bodem:
300 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
175 gram boter
1 ei

voor de vulling:
6 flinke jonagold appels
3 eetlepels suiker
kaneel naar smaak
175 gram ongezouten gemengde noten

voor de kruimellaag:
50 gram boter
50 gram suiker
50 gram bloem

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter.
Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en kneed hiervan een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de springvorm.
Schil de appels en snij ze in stukjes. Strooi de suiker erover en wat kaneel naar smaak en schep het goed door elkaar. Doe nu ook de noten erbij en stort de vulling in de springvorm.
Maak de kruimellaag door de boter, suiker en bloem te verkruimelen met je vingertoppen. Verdeel dit vervolgens over de appels.
Schuif de appeltaart in de oven voor 65-70 minuten. De appeltaart is klaar als de bovenkant goudbruin is. Laat de appeltaart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Serveer met een lekkere klodder slagroom of een bolletje vanilleijs. Geniet ervan,

liefs Ellie

Geen opmerkingen: