woensdag 22 juni 2016

Basisrecept voor witte asperges

Witte asperges zijn heerlijk in een quiche, als soep en ook zeker op lekker traditioneel te eten met ham en ei. Op welke manier dan ook, we zijn er hier thuis gek op. Maar hoe maak je 'het witte goud' eigenlijk goed klaar? Heel moeilijk is het echt niet! Dus snel proberen voordat het oogstseizoen ten einde is. Lees je mee?
Witte asperges met ham en ei
500 gram witte asperges
snufje zout
theelepel suiker

Schil de asperges van net onder de kop tot het einde met een dunschiller. Doe dit voorzichtig zodat de asperges niet breken. En doe dit zorgvuldig, kijk goed of de hele asperge geschild is. Anders ontstaan er vezels tijdens het koken en dit is echt niet lekker. Snij het houtachtige uiteinde eraf. Doe de asperges in een flinke pan met koud water en zet ze helemaal onder water. Voeg het snufje zout toe en de suiker. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de asperges 6-8 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog ongeveer 10 minuten garen in het kookvocht. Hou de deksel op de pan. De asperges zijn gaar als je er 1 op een vork legt en deze iets doorbuigt. Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze even uitlekken. Serveer met een plakje ham en een gekookt eitje. En, zoals in ons geval met lekkere aardappeltjes in schil.

Eet smakelijk! 

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: