donderdag 29 september 2016

Bospaddenstoelenbrood met rode ui en spekjes

Herinner je het pizzabrood nog wat ik zo'n half jaar geleden met jullie heb gedeeld? Dit bospaddenstoelenbrood is een heerlijke variatie hierop en past helemaal bij dit seizoen. Lekker bij een herfstig soepje, om je maaltijd helemaal compleet te maken. En supermakkelijk! Ik laat je zien hoe je deze variant maakt. Lees je mee?
Bospaddenstoelenbrood met rode ui en spekjes
voor 2 grote broden

1 rode ui
150 gram spekreepjes
200 gram kastagnechampignons
100 gram oesterzwammen
1 theelepel gedroogde rozemarijn
500 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram yoghurt
zeezout
1  theelepel Italiaanse kruiden
handjevol bloem
olijfolie

Snij de rode ui in halve ringen en bak deze aan in een beetje olijfolie in een grote koekenpan. Als de ui licht verkleurd is voeg je de spekreepjes toe. Snij ondertussen de kastagnechampignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes. Doe de paddenstoelen samen met de rozemarijn bij het ui-mengsel en roer alles goed door. Laat het geheel wat afkoelen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar, bekleed met bakpapier.
Voeg de yoghurt bij het zelfrijzend bakmeel en kneed hiervan een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke bollen en kneed elke bol nog even stevig door. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Druk waar nodig de randjes aan en leg de plakken deeg op de bakplaat. Haal het kookvocht uit de koekenpan van het ui-champignonmengsel en besmeer hiermee het deeg. Verdeel het mengsel over de broden en druk het lichtjes aan. Schuif de broden in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Breng de broden op smaak met de Italiaanse kruiden en wat zeezout.

Dat er nog veel variaties mogen volgen!

Liefs Ellie


Geen opmerkingen: