maandag 19 september 2016

Appeltaart met stukjes stroopwafel

Ik ben gek op appeltaart! Daarom maakte ik voor mijn verjaardagsfeestje afgelopen weekend deze appeltaart met stukjes stroopwafel. En dat was een succes! Dus alle reden om dit heerlijke recept te delen met jullie. Lees je mee?
Appeltaart met stukjes stroopwafel
125 koude boter
snufje zout
125 gram suiker
1 ei
250 gram zelfrijzend bakmeel
1,5 kg appels
1 flinke theelepel kaneel
6 stroopwafels
1 sinaasappel
2 eetlepels custardpoeder
4 eetlepels abrikozenjam

Snij de koude boter in kleine stukjes en doe deze in een grote kom. Voeg de suiker, het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe en maak hiervan een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Ondertussen schil je de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in stukjes. Doe de appelstukjes in een kom en voeg wat kaneel toe. Meng dit goed door elkaar. Snij ook de stroopwafels in stukjes en voeg deze bij de appels. Rasp de sinaasappel en voeg ook de rasp toe. 
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in en leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm. Ik gebruikte een springvorm van 26 centimeter.
Haal het deeg uit de koelkast, rol deze uit op een met bloem bestrooid werkblad en bekleed de springvorm hiermee. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en bestrooi met custardpoeder. Stort het appelmengsel erin en druk lichtjes aan. Druk het overgebleven deeg aan de zijkant iets terug met een vork, zo krijg je een lekker korstje aan de taart. Schuif de taart in de oven bak deze gaar en goudbruin in 55 tot 60 minuten. Haal de appeltaart eruit en bestrijk meteen met de abrikozenjam. Laat de taart helemaal afkoelen voordat je deze uit de springvorm haalt.

Eet smakelijk!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: