vrijdag 25 maart 2016

Paastiramisu met advocaat

Mijn all time favourite toetje is zonder twijfel tiramisu. Het mooie van dit toetje is dat je hem in allerlei variaties kan maken. Met limoncello, met rood fruit of met advocaat! Deze laatste variatie past natuurlijk helemaal bij deze tijd van jaar. Je kunt hem maken in een grote schaal, maar ik heb gekozen voor kleine glaasjes. Een perfect toetje voor na de paasbrunch! Want zo'n klein glaasje past er toch nog wel in?? Staat deze lekkere paastiramisu straks bij jou op tafel? Lees gauw mee hoe je hem maakt.
Paastiramisu
8 kleine glaasjes
10 lange vingers
100 ml sterke koffie
scheut amaretto (naar smaak)
250 gram mascarpone
125 ml slagroom
zakje vanillesuiker
150 ml advocaat

Garnering
125 ml opgeklopte slagroom

Hak de lange vingers in 3 gelijke stukjes. Meng de koffie met een scheut amaretto en laat dit afkoelen. Mix de mascarpone luchtig. In een andere kom klop je de slagroom met de vanillesuiker op. Sla de slagroom door de mascarpone met een spatel. Doe dit mengsel in een spuitzak. Doop de stukjes lange vingers in de koffie en verdeel 2 stukjes per glaasje op de bodem. Spuit wat mascarponemengsel hierop en verdeel wat advocaat erover. Herhaal deze stappen, zodat je uiteindelijk weer eindigt met advocaat. Zet dit minimaal 2 uur in de koelkast. Voordat je de tiramisu serveert maak je de glaasjes af met een toefje opgeklopte slagroom.

Fijne paasdagen!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: