dinsdag 8 maart 2016

3x brood voor bij de paasbrunch

Harde broodjes, croissantjes, broiche of liever een 'gewone' boterham? Brood kan niet ontbreken bij de paasbrunch. Vandaag laat ik je 3 variaties zien om brood nét even anders te presenteren. Dat staat toch gezelliger op de paastafel en het is leuk om samen te maken. Dus lees mee en laat je inspireren!
1. Sandwichtaartjes
Dit is toch té leuk? Voor iedereen z'n eigen sandwichtaartje, belegt met wat je maar lekker vindt. Ik heb gekozen voor de klassieke combinatie van zalm, komkommer en roomkaas. 

Zo maak je het:
Wit (casino)brood
plakjes zalm
komkommer (in plakjes)
roomkaas
bieslook (vers of gedroogd)
rucola
tomaat (in plakjes)

Steek met een glas of uitsteker rondjes uit de plakjes witbrood. Besmeer deze allemaal met roomkaas en strooi er wat bieslook over. Beleg het eerste rondje met zalm en plakjes komkommer. Leg hier weer een rondje witbrood op. Beleg deze laag met plakjes tomaat en wat rucola. Daar bovenop komt weer een rondje witbrood. De bovenkant versier je hoe jij het mooi vind. Drapeer wat plakjes zalm erop, een bloemetje van komkommer en een plakje tomaat. Steek er een prikker in om het geheel goed bij elkaar te houden.

2. Ei in een boterham
Ik heb extra gekozen voor casinobrood bij het vorige recept. Wat je dan overhoudt kun je prima gebruiken voor deze! 2 vliegen in 1 klap... 

Zo maak je het:
Wit (casino)brood
eieren
peper en zout
(gedroogde) bieslook

Verhit wat boter in een koekenpan. Steek een rondje uit een plakje brood of gebruik wat je over hebt van het vorige recept. Leg een plakje in de pan en rooster het aan 1 kant. Draai het plakje om en breek het ei erin. Breng op smaak met peper en zout en wat bieslook. Laat het op laag vuur en met de deksel op de pan uitbakken. Ik hou wel van een zacht eigeel, deze was in ongeveer 4 minuten klaar. Je kunt hem helemaal op smaak maken zoals jij wilt. Denk aan gesnipperde zalm of blokjes ham om het nóg lekkerder te maken.

3. Konijnenbroodjes
Eerlijk is eerlijk: dit recept is niet van mezelf, dus alle credits gaan naar Laura's Bakery. Toch moet ik deze met jullie delen, ze zijn namelijk té leuk om dat niet te doen!

Op haar site vertelt Laura stap voor stap hoe je deze schattige broodjes maakt. Zij maakt het brooddeeg helemaal zelf. Vind je dit teveel werk dan kun je natuurlijk ook een kant-en-klaar pak voor witbrood gebruiken. Je kunt ook allerlei smaakjes toevoegen, van zoet tot hartig. Hoe leuk is dit om te maken met je kinderen?! 

Nog meer inspiratie opdoen? Neem eens een kijkje op mijn Pasen-pinbord op Pinterest. Hier vind je naast heerlijke recepten ook leuke DIY's voor Pasen.

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: