zondag 13 maart 2016

3 heerlijke zelfgemaakte salades

Vandaag laat ik je zien hoe makkelijk het is om zelf lekkere salades te maken voor op brood of toast. Als je dit eenmaal gedaan hebt zou je zien dat je niet meer zo snel naar een kant en klaar bakje grijpt in de supermarkt. Echt, dit smaakt zoveel beter... En moeilijk is het echt niet! Ik laat je mijn 3 favorieten zien: kipkerrie, ham/prei en eiersalade. Heerlijk voor tijdens de paasbrunch! 
Lees je mee?
Kipkerriesalade
1 kipfilet
250 ml kippenbouillon
4 eetlepels yoghurtmayonaise
1 klein uitje (gesnipperd)
2 theelepels kerriepoeder
peper en zout
lenteuitje (ter garnering)

Maak de kippenbouillon door een half bouillonblokje op te lossen in 250 ml water. Kook hierin de kipfilet in 10 minuten gaar. Laat deze afkoelen en trek de kipfilet uit elkaar zodat je allemaal 'reepjes' krijgt. Roer de mayonaise, de gesnipperde ui en kerriepoeder door elkaar. Voeg de kipreepjes toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer op een broodje en maak af met wat ringetjes lenteui.
Variatietip: voeg eens wat kleine stukjes ananas toe.

Ham/preisalade
1 prei
1 eetlepel citroensap
250 gram hamblokjes
4 eetlepels yoghurtmayonaise
1 hardgekookt ei
bieslook
peper en zout

Gebruik alleen de stengel van de prei. Snij deze in de lengte doormidden en snij op deze manier halve ringetjes. Besprenkel de prei met het citroensap. Snij het ei en de bieslook in fijne stukjes. Meng alle ingrediƫnten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.


Eiersalade
4 eieren
2 eetlepels yoghurtmayonaise
1 theelepel mosterd
1 eetlepel fijne augurkenstukjes
bieslook
peper en zout

Kook de eieren in 8 minuten. Pel ze en snij ze in stukjes. Meng de mayonaise met de mosterd, augurkjes en wat bieslook. Voeg de eieren toe en breng op smaak met peper en zout.
Variatietip: voeg eens wat uitgebakken spekjes toe.

Wat is jouw favoriete salade?

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: