donderdag 17 maart 2016

Advocaat cheesecake

Als ik aan advocaat denk, denk ik aan mijn oma. Ik zie haar nog zo zitten met haar glaasje advocaat met een flinke toef slagroom. Naar een paar lepeltjes moest ze standaard 7 keer niezen. Echt waar, elke keer weer. Wij zaten dan met de hele familie mee te tellen... Mooie herinneringen! Ook vind ik advocaat onlosmakelijk verbonden met Pasen. Dus deze cheesecake met advocaat staat prima op de paastafel, vooral als je hem op deze manier versiert met wat toefjes slagroom en paaseitjes. Het was een experimentje, welke meer dan goed heeft uitgepakt! Lees je mee?

Advocaat cheesecake
voor een springvorm van 26 cm
250 gram bastognekoeken
100 gram boter
500 ml slagroom
5 velletjes gelatine
2 zakjes klopfix
2 zakje vanillesuiker
400 gram roomkaas
6 eetlepels advocaat

Ter garnering
2 eetlepels advocaat
opgeklopte slagroom
paaseitjes (gevuld met advocaat)
hagelslag

Vet de springvorm in en leg een velletje bakpapier op de bodem. Laat de boter zachtjes smelten. Doe de koekjes in de keukenmachine en hak ze tot kruimels. Geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een hersluitbaar zakje en sla ze fijn met een deegroller. Voeg de kruimels toe aan de gesmolten boter en stort dit op de bodem van de springvorm. Verdeel het gelijkmatig en druk het zachtjes aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast totdat je hem weer nodig hebt.
Leg de gelatine in een kommetje koud water en laat deze weken voor 5 minuten. Verwarm ondertussen een laagje slagroom. Niet laten koken! Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme slagroom. Laat dit iets afkoelen.

Klop de rest van de slagroom op met de klopfix en vanillesuiker. In een andere kom klop je roomkaas luchtig. Doe de slagroom, roomkaas, gelatineslagroom en advocaat bij elkaar in een kom en mix dit kort door elkaar. Haal de springvorm uit de koelkast en stort het mengsel op de koekjesbodem. Verdeel gelijkmatig en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast. Versier de taart zoals jij mooi vindt. Ik heb wat advocaat er over gestreken en versiert met toefjes slagroom, paaseitjes en wat hagelslag.

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: