woensdag 19 augustus 2015

Quiche in a mug

Herinner je de post van cake in a mug nog? Deze is massaal door jullie bekeken. Dus tijd voor een nieuwe variant: quiche in a mug! Ok ok, echt een quiche met bodem en al is het natuurlijk niet. Maar je kunt wel alle ingrediĆ«nten toevoegen die je ook in een quiche gebruikt. Dat ruimt je koelkast weer lekker op! En binnen 5 minuten staat hij dampend voor je neus. 
Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw mee!
Quiche in a mug
1 ei
2 eetlepels melk
2 eetlepels roomkaas
zout en peper
Italiaanse kruiden
1 witte boterham, zonder korst
plakje ham, in stukjes
geraspte kaas
een grote mok

Doe het ei samen met de melk en de roomkaas in de mok en klop dit los. Voeg naar smaak zout, peper en kruiden toe. Ik heb Italiaanse kruiden gebruikt, maar oregano, tijm of bieslook kan ook prima. Net wat jij lekker vind. Scheur de boterham in kleine stukjes en voeg deze samen met de ham en geraspte kaas bij het ei-mengsel. Roer dit door elkaar. Zet de mok 3 minuten op 650 watt in de magnetron.

Ik vond het weer een geslaagd experiment! Lekker en snel voor tussen de middag. Ik heb ingrediƫnten gebruikt die ik nog in de koelkast had liggen, maar voel je vrij om toe te voegen wat jij lekker vind. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van ham uitgebakken spekjes of een plakje salami. Voeg wat tomaatjes toe of gebakken champignons. Variatie genoeg!

Liefs Ellie


Geen opmerkingen: