vrijdag 7 augustus 2015

Kwarkijsjes met koekjeslaag

Je mag nu wel zeggen dat de zomer in volle gang is, wat een heerlijk weer! Ik zou zeggen: geniet er van en trakteer jezelf op een lekker ijsje. Bijvoorbeeld dit kwarkijsje met koekjeslaag. Heel eenvoudig te maken en zeker de (kleine) moeite waard. Daarnaast is tie helemaal te maken naar je eigen smaak. Je moet alleen wel even een paar uurtjes geduld hebben... Maar hey, wie doet je wat als jij ondertussen ligt te genieten van de zon?! Kijk je mee?
Kwarkijsjes met koekjeslaag
voor ongeveer 9 stuks

500 gram magere kwark
jam of limonadesiroop naar keuze (ik gebruikte deze jam)
suiker of stevia naar smaak
10 bastogne koeken
klontje boter
5 aardbeien; in stukjes gesneden
papier vormpjes
ijscostokjes

Laat de boter langzaam smelten in een steelpannetje. Maak van de bastogne koeken kruimels. Dit kan in een keukenmachine, maar ook een hersluitbaar zakje en een deegroller geven het gewenste resultaat... Haal het pannetje van het vuur en voeg de kruimels toe. Meng door elkaar en laat dit afkoelen. Meng ondertussen de kwark met de jam of limonadesiroop. Alle smaken zijn mogelijk, het is maar net wat jij lekker vindt. Als je het wat zoeter wilt hebben, voeg je wat suiker of stevia toe. Nu ga je laagjes maken in de papieren vormpjes. Als ijscostokjes gebruik ik de houten lepeltjes waar ik in deze post over schrijf, gekocht bij Xenos. Schep eerst een laagje kwark in de vormpjes, steek het lepeltje/stokje erin en schep wat koekkruimels erbij. Druk iets aan met de bolle kant van je lepel. Hier bovenop komt weer een laagje met kwark en als laatste wat stukjes aardbei. Zo bouw je alle ijsjes op en kunnen ze voor ongeveer 4 uur de diepvries is.

Haal de ijsjes ongeveer 10 minuten voor consumptie uit de vriezer, dan zijn ze wat zachter en is het papieren vormpje er makkelijk af te scheuren. Een heerlijke verkoeling op een zomerse dag!

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen: