donderdag 8 december 2016

Decemberdrukte...

De maand december is al weer een week op gang. In de winkels wordt het drukker en drukker. De rijen worden langer en de mensen worden niet altijd vriendelijker. Het fenomeen 'kerststress' wordt veelvuldig genoemd. Terwijl de decembermaand toch eigenlijk moet staan voor gezelligheid, samenzijn en extra liefde voor elkaar? Er wordt ieder jaar steeds weer meer van ons verwacht. De commercials en de tijdschriften staan vol met 'makkelijke' gerechten, tips voor een perfect gedekte tafel en iedereen moet weer in het nieuw gestoken worden. We maken onszelf en elkaar gek! Mijn advies: NIET DOEN! 

Geniet van deze maand: met zijn magische lichtjes, zijn gezellige feestdagen en extra tijd voor elkaar. Trek kleding uit de kast waar jij je lekker in voelt. En als dat iets nieuws is, mag dat natuurlijk ook maar het móet niet. Organiseer een gezellig kerstdiner waarbij iedereen wat meeneemt en waarbij niemand stress heeft. Neem de tijd om boodschappen te doen en geniet van de voorpret. Het klinkt allemaal zo logisch maar zo heb ik me voorgenomen om deze maand in te gaan. Want naast de drukte op mijn werk ervaar ik natuurlijk ook de drukte prive. De eerste stappen voor het kerstdiner zijn gezet: wij zitten straks met 13 volwassenen en 6 kinderen aan tafel te genieten van gerechten die iedereen heeft meegenomen en de heerlijke gevulde kalkoen die ik kant-en-klaar bij de poelier haal. Maak het jezelf gemakkelijk en je zult zien dat je veel meer van deze dagen geniet. 

Waarom deze blog? Omdat het bloggen voor mij ook leuk moet blijven en dus deze maand alleen blog als ik daar tijd en zin in heb. Dus er zullen wat minder recepten voorbij komen. Want ik ben veel te druk met genieten... ;-)

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: