zondag 11 december 2016

Cappuccino-walnoottulband met witte chocolade

Als je alleen al de titel leest, begin je toch al te watertanden? Cappuccino-walnoottulband met witte chocolade... Koffie en walnoot zijn nu eenmaal een hele goede combinatie en de witte chocolade versterkt dit alleen nog maar meer. Al een tijdje geleden had ik een mooie tulbandvorm gekocht en dit was wel hét perfecte moment om hem uit te proberen. Want wat je er ook in bakt of maakt, het ziet er meteen feestelijk uitziet. En dat past natuurlijk helemaal in deze feestmaand! En, zie je hem al staan op je kersttafel?
Cappuccino-walnoottulband met witte chocolade
250 gram boter
250 gram suiker
5 eieren
250 gram bloem
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels cappuccinopoeder
1 theelepel speculaaskruiden
snufje zout
100 gram walnoten
100 gram witte chocolade

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de tulbandvorm in met wat boter of bakspray.
Mix de boter met de suiker zacht en romig. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Het volgende ei mag er pas door als de vorige helemaal is opgenomen.
Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, cappuccinopoeder, speculaaskruiden en  het snufje zout door elkaar. Voeg dat deel voor deel toe bij het boter-suiker-eimengsel terwijl je blijft mixen. Mix tot een luchtig beslag. Hak de walnoten grof. Hou een handje achter om te garneren. Spatel de walnoten door het beslag. Schep het in de bakvorm en schuif in de oven voor 65-70 minuten. Om te testen of de cake gaar is, prik je er met een satéprikker in. Als deze er weer schoon uitkomt, dan mag de cake uit de oven. Stort de tulband na 10 minuten op een rooster en laat hem volledig afkoelen.
Smelt de witte chocolade au bain marie. Giet de chocolade over de afgekoelde cake en garneer met stukjes walnoot. 

Laat de chocolade weer hard worden, voordat je de tulband serveert.

Liefs Ellie
Geen opmerkingen: