dinsdag 4 oktober 2016

Notencake met appel

Afgelopen zondag kregen we visite en wat is er dan leuker (en lekkerder) om iets zelf gebakken op tafel te zetten. Dus 's morgens al vroeg stond ik in de keuken om deze notencake met appel te maken. En ik moet zeggen: dat heeft best goed uitgepakt! Dit is waarschijnlijk één van de vele appelgerechten die deze herfst online gaat, aangezien ik net kilo's appels van eigen boom heb opgehaald bij mijn ouders. Daar stond wel iets lekkers tegenover voor het weekend... Komt in orde mam, maar eerst deze lekkere cake! Lees je mee?
Notencake met appel
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels melk
175 gemengde ongezouten noten
1 appel
2 theelepels kaneel

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een cakeblik in en leg een velletje bakpapier op de bodem.
Mix de boter zacht en romig. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en mix tot een smeuige massa. Doe de eieren erbij en mix totdat ze goed opgenomen zijn. Voeg dan, terwijl je blijft mixen, beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Als laatste een scheutje melk erbij voor een wat romiger geheel en nog kort even mixen. Hak nu de noten in grove stukken en spatel deze door het cakebeslag. Stort het geheel in het cakeblik. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij de appel in partjes. Bestrooi de partjes met kaneel en steek ze in de bovenkant van de cake, met de schil omhoog. Schuif 'm in de oven voor 60-65 minuten. De cake is gaar als je er een satéprikker inprikt en als als deze er weer schoon uitkomt. Laat de cake minstens een kwartier afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Laat hem op een rooster verder afkoelen.

Trust me, je hele huis ruikt naar de herfst! Eet smakelijk!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: