donderdag 13 oktober 2016

Gegrilde herfstgroenten uit de oven

Je vindt op dit moment de mooiste en lekkerste groenten in de winkels. Lekkere flespompoenen, gekleurde wortelmixen en ouderwetse pastinaken. Herfst ten top! Gril deze groenten eens in de oven, en je eet nét even op een andere manier. Ik heb een simpele combinatie gemaakt van gemengde wortels, rode ui en rode krieltjes. Maar voeg gewoon toe wat jij lekker vindt. Denk aan courgette, rode paprika of gemengde paddenstoelen. Maak je eigen gegrilde herfstgroenten en geniet van de herfst!
Gegrilde herfstgroenten uit de oven
750 gram gemengde wortels
2 rode uien
500 gram rode krieltjes
2 tenen knoflook
olijfolie
2 theelepels tijm

Kook de krieltjes 15 minuten voor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Kneus de tenen knoflook en snij de rode ui in grove stukken. Schil de wortels en snij ze in de lengte doormidden. Snij de voorgekookte krieltjes in kwarten. Doe alles in de ovenschaal en besprenkel het geheel met olijfolie. Verdeel de tijm er over en hussel alles goed door elkaar. Zet de groenten in de oven voor ongeveer 30 minuten, totdat ze gaar en zacht zijn.

Eet smakelijk!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: