vrijdag 22 april 2016

Pastasalade met kip en mango

Dat een lekkere salade weinig ingrediënten nodig heeft, bewijst deze pastasalade met kip en mango wel weer. Hij is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij de bbq. Door de combinatie van de kip en de mango krijg je echt dat lentegevoel. Succes gegarandeerd! Aan de slag dus!
Pastasalade met kip en mango
250 gram pasta naar keuze
150 gram gerookte kip
1 mango
5 snoeptomaatjes
flinke scheut olijfolie
1 theelepel oregano
handje vol verse basilicum
peper en zout
75 gram rucola

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Snij ondertussen de basilicum heel fijn en meng dit samen met de oregano door de olijfolie. Breng verder op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en spoel meteen na met koud water. Giet de olijfolie met de kruiden erover en meng dit goed door elkaar. Snij de gerookte kip in kleine stukjes, de snoeptomaatjes in kwarten en de mango in stukjes. Meng nu alle ingrediënten door elkaar in een grote schaal en serveer direct.

Variatietip: vervang de gerookte kip eens door parmaham!

Eet smakelijk,

liefs Ellie

1 opmerking:

Anoniem zei

Lijkt me een heerlijk recept! Aan de foto te zien gaat er ook nog flink wat rucola door de salade. Klopt dat?