zondag 17 april 2016

Dry rub spareribs uit de oven

Twee weken geleden vierden wij een feestje waarbij we een varken aan het spit hadden. Ook al had iedereen er heerlijk van gegeten, we hebben de diepvries nog goed vol liggen met heerlijk varkensvlees. Waaronder de ribben. Dus ik besloot om lekkere spareribs uit de oven te maken. Ik maakte zelf een dry rub, een kruidenmengsel waarmee je de spareribs inwrijft. Hoe langer je de spareribs laat liggen in deze rub, hoe meer de smaak in het vlees trekt. Dus neem de tijd hiervoor en lees mee hoe je deze heerlijke spareribs maakt.
Dry rub spareribs uit de oven
1 kilo spareribs
100 gram bruine basterdsuiker
25 gram milde paprikapoeder
10 gram zout
1 eetlepel peper
1 eetlepel knoflookpoeder
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel chilipoeder

Meng de basterdsuiker met alle kruiden tot je een fijn kruidenmengsel hebt.
Aan de holle kant van de spareribs zit een vlies. Je kunt de slager vragen deze er alvast af te halen, anders moet je dit zelf even doen. Echt doen hoor, anders trekt de smaak niet goed in en krijg je smaakloze ribbetjes. Wrijf met je handen de dry rub op de spareribs en leg ze op een grote schaal. Dek de spareribs af met folie en zet ze in koelkast voor minimaal 4 uur.

Verwarm de oven voor op 140 graden. Leg de spareribs met de holle kant naar beneden op een rooster en zet ze een uur in de oven. Omdat het varken in z'n geheel gekookt was, waren de ribbetjes gaar na een uur. Is dit bij jou niet het geval? Draai dan de temperatuur omhoog naar 175 graden en grill de spareribs nog zo'n 30 minuten.

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: