donderdag 28 april 2016

Tzatziki

Volgende week vieren we heerlijk samen een weekje vakantie op het Griekse eiland Kos. Ik verheug me nu al op de zon, de cultuur en vooral het lekkere eten daar. Om alvast een beetje in Griekse sferen te komen: vandaag het recept voor tzatziki. Hier kun je me echt blij mee maken! Een lekker stuk vers brood, zelfgemaakte tzatziki en goed glas wijn. Dan waan je jezelf toch helemaal op vakantie?! Die zon moet je er momenteel maar even bijdenken... Wist je trouwens dat je maar een paar ingrediƫnten nodig hebt voor een flinke portie? Lees maar eens mee.
Tzatziki
200 gram Griekse yoghurt
1 komkommer
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel citroensap
versgemalen zeezout

Schil de komkommer met een dunschiller en snij deze in de lengte door midden. Haal nu met een lepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof en laat uitlekken in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht eruit en dep de komkommerrasp droog met keukenpapier. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook en citroensap. Breng op smaak met wat versgemalen zeezout.

Je kunt allerlei kruiden toevoegen aan tzatziki. Denk aan verse munt, dille of wat bieslook. Experimenteer en ontdek jouw lekkerste variatie!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: