zondag 24 april 2016

Pizzabrood met rucola en parmaham

Op zondag kiezen we vaak voor comfortfood. Eten wat snel en makkelijk klaar te maken is, zoals een goed bord pasta of een flinke pan soep. Ook dit pizzabrood met rucola en parmaham is een goed voorbeeld! Het leuke is dat je hem helemaal kunt maken zoals jíj lekker vindt. Het deeg bestaat slechts uit 2 ingrediënten, het hoeft niet te rijzen en is daarom supersnel klaar. Ik zit nu al te denken over alle varianten die je hiermee kunt maken... Italiaans brood met olijven en feta, kaas-uienbrood of een shoarmabrood! Genoeg ideeën weer, eerst laat ik je zien hoe ik dit heerlijke pizzabrood heb gemaakt. Lees je mee?
Pizzabrood met rucola en parmaham
voor 2 grote broden
500 gram zelfrijzend bakmeel
300 ml yoghurt
bloem om te bestuiven
flinke scheut olijfolie
2 eetlepels Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook
2 bollen mozzarella
2 flinke tomaten
2 handjes vol rucola
8 plakken parmaham
versgemalen zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de yoghurt bij het zelfrijzend bakmeel en kneed dit samen tot een deeg. Verdeel dit deeg in 2 bollen en kneed nog even door op een met bloem bestrooid werkblad. Rol met een deegroller het deeg zo dun mogelijk uit. Duw de randen waar nodig een beetje aan. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Pers de knoflook uit en doe dit samen met 1 eetlepel Italiaanse kruiden bij de olijfolie. Roer dit goed door en verdeel dit over de plakken deeg. Bestrijk ook de randjes. Snij de mozzarella en de tomaten in dunne plakjes en beleg de pizzabroden hiermee. Bestrooi met de overgebleven Italiaanse kruiden. Schuif ze in de oven voor ongeveer 18 minuten.

De pizzabroden zijn klaar als de mozzarella gesmolten is en de randjes goudbruin zijn. Breng op smaak met wat versgemalen zeezout en verdeel wat rucola en de parmaham over de broden.
Serveer meteen.

De variaties zijn eindeloos! Beleg de pizzabroden met jouw favoriete ingrediënten. Ook kun je heel goed het deeg in 4 of 6 stukken verdelen zodat je kleine, verschillende pizzabroodjes kunt maken.

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: